Χάριν των πειραματισμών ψησίματος πίτσας στο BBQ συνεχίζουμε τις παρασκευές πίτσας μέχρι να φτάσουμε σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Σήμερα έγινε αυτή η πίτσα, ιδέα σύνθεσης υλικών από περιοδικό μεγάλου Αγγλικού Σ/Μ.
Αν σας αρέσει η ιδέα φτιάξτε την ψήστε την στο φούρνο σας και απολαύστε την με μια παγωμένη μπύρα.
Τα υλικά της
Για τη ζύμη
250γρ αλεύρι σκληρό
4γρ ξερή μαγιά
170 ml χλιαρό νερό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1κουτ. γλυκού αλάτι.
Για τη γέμιση
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 μικρά λουκάνικα
6 κομματάκια αγκινάρες από βάζο
100γρ μοτσαρέλλα
Μερικά φύλλα ρόκας και βασιλικού
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το νερό με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το νερό. Ενσωματώνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική. Συνεχίζουμε το ζύμωμα αναδιπλώνοντας τη ζύμη για περίπου 5-7 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ σκεπασμένη με σελοφάν για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο ψιλοκομμένο να σοταριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο. Στραγγίζουμε καλά τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε τη μοτσαρέλλα σε λεπτές φέτες.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την απλώνουμε σε λαμαρίνα ψησίματος με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και αραδιάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο μοιράζουμε από πάνω τα φύλλα της ρόκας και του βασιλικού.
Αν δεν σας αρέσει η ιδέα προσθήκης αγκιναρών αντικαταστήστε τες με μανιτάρια.
κόλαση!!
Ξανθή μου λατρεύω τις πίτσες αυτές που δεν είναι παστωμένες στο λιπαρό άγευστο τυρί! Μου αρέσουν επίσης και τα φρέσκα αρωματικά χόρτα που την συμπληρώνουν!
Πολύ ωραία η πίτσα σου Ξανθή!
Δεν θα άλλαζα τίποτε..ίσως θα αφαιρούσα τα λουκάνικα,μιας που προσωπικά αγαπώ αυτού του είδους τις πίτσες,δηλ.με λαχανικά και την αυθεντική μοτσαρέλα!Τα φρέσκα λαχανικά στην επιφάνεια, είναι μια εικόνα και μια πρόταση που συναντάται πολύ συχνά στην Ιταλία.Πολύ γευστική και πολύ όμορφη οπτικά.
Καλό σου βράδυ Ξανθή!Φιλιά πολλά,πολλά.
Πολύ νόστιμη φαίνεται η πρότασή σου για πίτσα. Μου αρέσει η λεπτή ζύμη και οι αγκινάρες στη γέμιση.
Καλή εβδομάδα
Ξανθή μου είναι υπέροχη δε άλλαζα τίποτε!!!
Φιλιά, καλή εβδομάδα!
Αγκινάρες δεν έχω τολμήσει ακόμα να βάλω σε πίτσα και μ’ αρέσει η ιδέα!
Καλή βδομάδα Ξανθή μου, φιλιά!
Ξανθή,όλη η γειτονιά θα γεμίζει αρώματα από τις νοστιμιές σου!
Πίτσα έτοιμη δεν τρώω,αλλά σπιτική-αραιά βέβαια-όλο και φτιάχνω,ειδικά όταν έρχονται τα κορίτσια-στο φούρνο,αν και σε χωριό δεν έχω BQ,γιατί εγώ θα τραβούσα το ζόρι.
Καλή εβδομάδα-φιλιά!
Όλες οι πίτσες μας αρέσουν Ξανθή μου, έχω βάλει αγκινάρες σε τάρτα και ήταν σούπερ….οπότε θα μου αρέσουν και στην πίτσα!!!
Eξαιρετική πίτσα. Ελαφριά και νόστιμη.
Τα υλικά σου ένα κι ένα.
Οι αγκινάρες νομίζω κάνουν την διαφορά.
Πολύ ωραία
Φιλιά πολλά
Ωραιότατη πίτσα… πώς να της αντισταθείς;;;; Καλοφάγωτη!!
Φαίνεται νοστιμότατη!
Σπιτική ζύμη και σάλτσα, ωραίος συνδυασμός υλικών!
Πράγματι με μια μπυρίτσα έχουμε ένα υπέροχο γεύμα!
Φιλιά πολλά!
Εγώ την έτρωγα και χωρίς το λουκάνικο, χορτοφαγική! Πολύ ωραία σου έγινε και η ζύμη.
Ευχαριστώ για την πρόταση.
Πολλά φιλιά
Ευχαρίστως θα έτρωγα μια ολόκληρη πίτσα από αυτή. Ο συνδυασμός φαίνεται υπέροχος!
Καλησπέρα,
Πολύ ωραία η πίτσα σου!! Η φρέσκια μοτσαρέλα και η ρόκα κάνουν τη διαφορά!!!
Ευχαριστούμε
¸.•°❤❤⊱彡
Passei para uma visitinha.
O recheio é muito original, deve ser delicioso!
Boa semana!
Beijinhos do Brasil.
¸.•°❤❤⊱彡
Ιδιαίτερη πρόταση για πίτσα, αλλά σίγουρα πεντανόστιμη. Ξεφεύγει από τα κλασικά με 10 τόνους τυρί και άλλα τόσα αλλαντικα….
Καλό βράδυ Ξανθή !
Πίτσα με αγκινάρες,ε; Πολύ πρωτότυπο και δελεαστικό! Σίγουρα θα ήθελα ένα κομμάτι, αλλά μάλλον άργησα… 😉
Φιλιά!
Υπέροχη πίτσα Ξανθή μου!!!!! Δεν έχω λόγια!!!!!!!!!!!!!
Καλό βράδυ!
The articleice Machines introduces:This article about How To Buy Commercial Ice Machines For Restaurant,With the introduction of cutting edge and innovative technologies, a commercial ice machine is no longer a bulky device producing insanitation, consuming a lot …
If you need more ice Machines infomation about How To Buy Commercial Ice Machines For Restaurant, Click here to find.
With the introduction of cutting ice Machines edge and innovative technologies, a commercial ice machine is no longer a bulky device producing insanitation, consuming a lot of energy, making noise, and taking a lot of time to make the needed supply of ice. As a result of high end technologies, commercial ice machines are able to achieve “being green” the highest levels of energy and water conservation. Now a commercial ice machine can easily produce from 65 pounds to 2,000 pounds of ice cubes in a day. You can find varied shapes of ice cubes such as dice, half dice, octagon, crushed, nugget, and flake.
Commercial ice machines are the standalone units,ice Machines designed to produce large quantities of ice for various commercial purposes. Once installed, these commercial ice makers are pretty automatic and do not need much attention from you or your staff. These factory-made machines consist of a condensing unit and ice-making section that operates as an integrated unit to make ice, an ice bin or a storage unit to store the created ice and a dispensing unit to dispense the ice out of the machine. Many automatic ice machines use moving water to create an improved quality of ice cubes. They work on the principle of “faster the water moves the better the ice quality becomes”. In this process, the air and un-dissolved solids get washed away. This results in pure and clear ice production.
Large amounts of ice are demanded for various purposes in many ice Machines commercial entities such as Restaurants, Bars, Ice Cream Parlors, Bakeries, Country Clubs and Golf Courses. A commercial ice machine is the perfect choice for such places as the large quantity of ice also needs to be a certain quality as well. Automatic commercial ice machines will make plenty of ice of equal size in a short span of time. All you need to do is just start the machine and set the required functions, and leave the rest up to the machine. You will get good quantity of quality ice in a short amount of time. In addition, many commercial ice machines come with a self cleaning function. This will help maintain the quality and quantity if the produced ice while decreasing the time that you and or your staff must spend with the machine.
Keep in mind that there are two varieties of ice machines: air cooled and waterice Machines cooled. Air cooled ice machines use air to disperse the heat, whereas water cooled ice machine uses water to do the same function. Air cooled ice machines use more energy and also are much noisier than water cooled ice machines. However, they are more affordable than water cooled ice machines.
An assorted collection of wonderful, fast and energy efficient commercial ice makers are readilyice Machines available in the market. Various renowned and reliable manufacturers have come up with their unique range of these amazing machines. Numerous models that create different types and sizes of ice are available in the local and online market. A competitive urge of creating more efficient and cost effective ice machines, has left the customers and consumers with a distinctive variety of these units in which to choose.