Πατατοσαλάτα με αμπελοφάλουλα και πέστο
- 500 γρ πατάτες μικρές
- λίγα αμπελοφάσουλα βρασμένα
- αλάτι
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2-3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού*
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται καλά με ένα πιρούνι. Στραγγίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Σε σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και με το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε με αλάτι.Προσθέτουμε ενδιάμεσα τα αμπελοφάσουλα, σκορπάμε το κουκουνάρι και από πάνω μοιράζουμε το πέστο. Αν θέλουμε ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά ή σερβίρουμε έτσι.
*Για το πέστο βασιλικού μπορείτε να δείτε εδώ
Φτιάξτε περισσότερο και κρατήστε το στο ψυγείο σε βαζάκι για μια εβδομάδα ή σε μερίδες στην κατάψυξη για περισσότερο, έτσι θα έχετε έτοιμο για πολλές προσθήκες.
Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό του εμπορίου για μεγαλύτερη ευκολία.
Πέστο μπορείτε να φτιάξετε με σπανάκι ή με ρόκα ή με βασιλικό και αβοκάντο ή και με γλυστρίδα τώρα που είναι η εποχή της, θα είναι η επόμενη δοκιμή μου.
Τις πατάτες μπορείτε να τις βάλετε και με τη φλούδα αν αυτό σας αρέσει.
Επίσης μπορείτε να βάλετε άλλη ποικιλία πατάτας κάποιες με κόκκινη φλούδα αν τις βρίσκετε.
Αμπελοφάσουλα τώρα είναι η εποχή τους αγοράστε τα, δημιουργήστε γεύματα με αυτά ή σαλάτες, μην τα βράσετε πολύ όμως προσοχή.