share

Πατατοσαλάτα με αμπελοφάσουλα και πέστο

από
Πατατοσαλάτα με αμπελοφάσουλα και πέστο

Ένα εικοσιτετράωρο μικρής απόδρασης από την πόλη ήταν η αιτία να βρεθώ με παρέα και να περάσουμε όμορφα.

Αφού πήγαμε για μπάνιο ακολούθησε γεύμα στο σπίτι φίλης.

Είχαμε συνεννοηθεί για απλά πράγματα να περάσουμε όμορφα.

Είχα πάρει μαζί μου αμπελοφάσουλα βρασμένα, λίγο πέστο που υπήρχε στο ψυγείο, λουκάνικα, και λίγο από το ψωμί μου.

Η φίλη είχε φτιάξει ένα μπριάμ που το δοκιμάσαμε πάνω από σπαγγέτι, νομίζω ότι κάπου έχω ξανακούσει ότι το μπριάμ μπορεί να αποτελέσει τη φάρσα πάνω σε ζυμαρικά ή ρύζι. Μια εξαιρετικά ιδέα.

Τα αμπελοφάσουλα εκτός από σαλάτα με λίγο σκόρδο προστέθηκαν σε μια πατατοσαλάτα που σκάρωσα εγώ μαζί με το πέστο βασιλικού. Θα τη δοκιμάσω και πάλι με πέστο γλυστρίδας.

Στο τραπέζι προστέθηκαν λίγα τυριά από τη Σίφνο και τα λουκάνικα αφού ψήθηκαν και όλα συνοδεύτηκαν με ένα ασύρτικο.

Είναι ωραίο να τρως με φίλους!

Πατατοσαλάτες έχω φτιάξει πολλές κατά καιρούς, μπορείτε να δείτε εδώ κάποιες συνταγές.

Θα δώσω τώρα και τη συνταγή αυτής που αποτέλεσε το συνοδευτικό μας, μπορεί όμως να αποτελέσει από μόνη της ένα γεύμα για ένα άτομο.

Πατατοσαλάτα με αμπελοφάλουλα και πέστο

Συστατικά
  

  • 500 γρ πατάτες μικρές
  • λίγα αμπελοφάσουλα βρασμένα
  • αλάτι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού*
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται καλά με ένα πιρούνι.
    Στραγγίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
    Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Σε σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και με το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε με αλάτι.
    Προσθέτουμε ενδιάμεσα τα αμπελοφάσουλα, σκορπάμε το κουκουνάρι και από πάνω μοιράζουμε το πέστο.
    Αν θέλουμε ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά ή σερβίρουμε έτσι.

Σημειώσεις

*Για το πέστο βασιλικού μπορείτε να δείτε εδώ
Φτιάξτε περισσότερο και κρατήστε το στο ψυγείο σε βαζάκι για μια εβδομάδα ή σε μερίδες στην κατάψυξη για περισσότερο, έτσι θα έχετε έτοιμο για πολλές προσθήκες.
Βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό του εμπορίου για μεγαλύτερη ευκολία. 
Πέστο μπορείτε να φτιάξετε με σπανάκι ή με ρόκα ή  με βασιλικό και αβοκάντο ή και με γλυστρίδα τώρα που είναι η εποχή της, θα είναι η επόμενη δοκιμή μου.
Τις πατάτες μπορείτε να τις βάλετε και με τη φλούδα αν αυτό σας αρέσει.
Επίσης μπορείτε να βάλετε άλλη ποικιλία πατάτας κάποιες με κόκκινη φλούδα αν τις βρίσκετε.
Αμπελοφάσουλα τώρα είναι η εποχή τους αγοράστε τα, δημιουργήστε γεύματα με αυτά ή σαλάτες, μην τα βράσετε πολύ όμως προσοχή. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode