Ένα εικοσιτετράωρο μικρής απόδρασης από την πόλη ήταν η αιτία να βρεθώ με παρέα και να περάσουμε όμορφα.
Αφού πήγαμε για μπάνιο ακολούθησε γεύμα στο σπίτι φίλης.
Είχαμε συνεννοηθεί για απλά πράγματα να περάσουμε όμορφα.
Είχα πάρει μαζί μου αμπελοφάσουλα βρασμένα, λίγο πέστο που υπήρχε στο ψυγείο, λουκάνικα, και λίγο από το ψωμί μου.
Η φίλη είχε φτιάξει ένα μπριάμ που το δοκιμάσαμε πάνω από σπαγγέτι, νομίζω ότι κάπου έχω ξανακούσει ότι το μπριάμ μπορεί να αποτελέσει τη φάρσα πάνω σε ζυμαρικά ή ρύζι. Μια εξαιρετικά ιδέα.
Τα αμπελοφάσουλα εκτός από σαλάτα με λίγο σκόρδο προστέθηκαν σε μια πατατοσαλάτα που σκάρωσα εγώ μαζί με το πέστο βασιλικού. Θα τη δοκιμάσω και πάλι με πέστο γλυστρίδας.
Στο τραπέζι προστέθηκαν λίγα τυριά από τη Σίφνο και τα λουκάνικα αφού ψήθηκαν και όλα συνοδεύτηκαν με ένα ασύρτικο.
Είναι ωραίο να τρως με φίλους!

Πατατοσαλάτες έχω φτιάξει πολλές κατά καιρούς, μπορείτε να δείτε εδώ κάποιες συνταγές.
Θα δώσω τώρα και τη συνταγή αυτής που αποτέλεσε το συνοδευτικό μας, μπορεί όμως να αποτελέσει από μόνη της ένα γεύμα για ένα άτομο.

Πατατοσαλάτα με αμπελοφάλουλα και πέστο
Συστατικά
- 500 γρ πατάτες μικρές
- λίγα αμπελοφάσουλα βρασμένα
- αλάτι
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2-3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού*
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρντισμένο
Διαδικασία
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται καλά με ένα πιρούνι. Στραγγίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και με το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε με αλάτι.Προσθέτουμε ενδιάμεσα τα αμπελοφάσουλα, σκορπάμε το κουκουνάρι και από πάνω μοιράζουμε το πέστο. Αν θέλουμε ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά ή σερβίρουμε έτσι.