Πλένουμε τις φράουλες καλά και αφαιρούμε το κοτσανάκι.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις φράουλες και τη ζάχαρη και αφήνουμε για λίγη ώρα.
Σε γουδί σπάμε λίγους κόκκους πράσινου πιπεριού. προσθέτουμε την απαιτούμενη ποσότητα στο μπολ με τις φράουλες. Με ραβδομπλέντερ και το εξάρτημα του πουρέ πολτοποιούμε. Εναλλακτικά πολτοποιούμε με την κουτάλα του πουρέ.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τα κομμένα λεμόνια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας που και που.
Αφαιρούμε τυχόν αφρούς, προκειμένου να πάρουμε όσο γίνεται διαυγές σιρόπι.
Αφαιρούμε από την εστία σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Με τη βοήθεια μουσελίνας ή ένα πυκνό τούλι διηθούμε το μείγμα σε καθαρό δοχείο αφήνοντας αρκετή ώρα ώστε να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερο σιρόπι.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια ή βάζα και διατηρούμε σε δροσερό σημείο.