Πριν λίγες μέρες βρέθηκε στην Ελλάδα ο γιος μας για ένα Σαββατοκύριακο.
Τι περνάει κι αυτό το παιδί με μένα, μια συμβουλές για φωτογραφίες μια η υποστήριξη της σελίδας.
Σε κάποιες στιγμές χαλάρωσης βλέπαμε φωτογραφίες από το σπίτι τους τις βόλτες τους αλλά και τα φαγητά τους. Κι εγώ τι είναι αυτό τι είναι εκείνο συνέχεια.
Α μου λέει φτιάχνω πανακότα δες τη φωτογραφία. Περήφανη μάνα τι θα ζήταγε;; τη συνταγή αλλά και τις φωτογραφίες του.
Μια πρόταση για τις γιορτινές μέρες που έρχονται.
Η συνταγή είναι προσαρμογή από το bbcgoodfood.com με εκτέλεση και φωτογραφίες από τον Αλέξανδρο.
Η πανακότα του Αλέξανδρου
4 ποτήρια
Συστατικά
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 450 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml γάλα
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας
- μαρμελάδα φράουλας για την επικάλυψη
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε το λοβό της βανίλιας ξίνουμε τους σπόρους και τους προθέτουμε μαζί με το λοβό στο μείγμα της κρέμας.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά χωρίς να βράσουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Στύβουμε καλά τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουμε ένα ένα στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε το λοβό της βανίλιας και μοιράζουμε σε ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.
- Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε στην επιφάνεια μαρμελάδα φράουλας.
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε μια επικάλυψη με φράουλες χρησιμοποιώντας φρέσκες φράουλες περίπου 400γρ κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 1/2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ και 50 γρ ζάχαρη.
Τα βράζουμε όλα μαζί για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, αφήνουμε να κρυώσει και τις προσθέτουμε στα κρύα ποτήρια της κρέμας.
Η κρέμα γάλακτος και το γάλα θα πρέπει να είναι με όλα τα λιπαρά τους.
Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει! Εξαιρετικό!