Επιστροφή

Σοφρίτο

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 φέτες νουά μοσχαριού κομμένες λεπτές
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • ελαιόλαδο
  • 50 ml ξύδι

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε τις φέτες του κρέατος και τις χαράζουμε περιμετρικά σε δυο τρία σημεία.
  • Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε ελαφρά από το αλεύρι. Τινάζουμε την περίσσεια αλευριού.
  • Βάζουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά το κρέας 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Το μεταφέρουμε σε πλατιά κατσαρόλα με 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σβήνουμε με το ξύδι. Μοιράζουμε από πάνω το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό.
  • Βράζουμε για μια ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να είναι πηχτή.
  • Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.

Σημειώσεις

Σήμερα πρόσθεσα στο ένα πιάτο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, σίγουρα δεν είναι το αυθεντικό Κερκυραϊκό πιάτο αλλά μια δική μου εκδοχή που να αρέσει στους υπόλοιπους.
%cf%83%ce%bf%cf%86%cf%81%ce%af%cf%84%ce%bf-9
Για το ρύζι που το συνοδεύσαμε μπορείτε να δείτε εδώ.