Μετακομίσεις υπολογιστών, αλλαγή σέρβερ, αλλαγή περιβάλλοντος, αλλαγή πολιτικής, όλα αυτά κι άλλα πολλά είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν φωτογραφίες ακόμη και συνταγές. Και εκεί που λες ένα σοφρίτο να φτιάξω πουθενά η συνταγή.
Ευτυχώς μερικά αρχεία έχουν σωθεί και σήμερα που το έφτιαξα πάμε πάλι τη δική μου εκδοχή χωρίς μαϊντανό μέσα μιας και δεν αρέσει.
Η πρώτη φορά που το έφτιαξα ήταν πριν από πολλά χρόνια, μελετώντας συνταγές από τον πρώτο μου τσελεμεντέ της Χρύσας Παραδείση. Μετά έμαθα ότι είναι Κερκυραϊκής προέλευσης. Όμως όταν το δοκίμασα στην πατρίδα του δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένη.
Σοφρίτο
2 άτομα
Συστατικά
- 4 φέτες νουά μοσχαριού κομμένες λεπτές
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
- 4 σκελίδες σκόρδου
- ελαιόλαδο
- 50 ml ξύδι
Οδηγίες
- Πλένουμε τις φέτες του κρέατος και τις χαράζουμε περιμετρικά σε δυο τρία σημεία.
- Αλατοπιπερώνουμε και περνάμε ελαφρά από το αλεύρι. Τινάζουμε την περίσσεια αλευριού.
- Βάζουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά το κρέας 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Το μεταφέρουμε σε πλατιά κατσαρόλα με 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σβήνουμε με το ξύδι. Μοιράζουμε από πάνω το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό.
- Βράζουμε για μια ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να είναι πηχτή.
- Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.
Σημειώσεις
Σήμερα πρόσθεσα στο ένα πιάτο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, σίγουρα δεν είναι το αυθεντικό Κερκυραϊκό πιάτο αλλά μια δική μου εκδοχή που να αρέσει στους υπόλοιπους.
Για το ρύζι που το συνοδεύσαμε μπορείτε να δείτε εδώ.
Νόστιμο οικογενειακό φαγητό! Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ξανθή!