Επιστροφή

Σταφύλια και brie πάνω σε πίτα για σουβλάκι

Συστατικά
  

  • 1 πίτα για σουβλάκι
  • 1 κουτ. γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 130 γρ τυρί brie
  • σταφύλια χωρίς κουκούτσι
  • φύλλα ρόκας
  • ξύδι βαλσαμικό

Διαδικασία
 

  • Σε ένα ταψί ή σε λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε την πίτα. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το τυρί σε πολύ λεπτές φέτες και το αραδιάζουμε πάνω στην πίτα.
  • Μοιράζουμε ρώγες σταφυλιού στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν τα σταφύλια.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε από πάνω φύλλα ρόκας και λίγες σταγόνες από βαλσαμικό ξύδι.

Σημειώσεις

Οι ποσότητες που δίνω είναι για μία μόνο πίτα σαν της φωτογραφίας, μπορείτε να πολλαπλασιάστε τα υλικά ανάλογα. 
Η πρόταση φίλου που δοκίμασε ήταν ότι θα του πήγαινε η προσθήκη μικρής ποσότητας μπλε τυριού. 
Αν θέλετε να φτιάξετε δικές σας πίτες μπορείτε να δείτε εδώ τη συνταγή όπως έχω φτιάξει παλιότερα, θα χρειαστεί να τις ανοίξετε σε μεγαλύτερο μέγεθος.