Όταν ανάβει ο φούρνος για να ψηθεί το ψωμί φροντίζω να σκαρώσω και κάτι ακόμη μιας και ο φούρνος θα είναι ζεστός.
Πριν λίγες μέρες φίλος γείτονας, μου έφερε πίτες για σουβλάκια από εργαστήριο που γνώριζε την ποιότητα τους και άρχισα τους προβληματισμούς τι να φτιάξω.
Επειδή σουβλάκια δεν θα έφτιαχνα κάπου πήρε το μάτι μου μια παρασκευή σαν αυτή που σας παρουσιάζω, σε πίτες βέβαια που θα φτιάξουμε μόνοι μας, αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές. Πίτσα πρότεινε ο φίλος.
Είναι αρκετά μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες του εμπορίου και θα μπορούσαν να είναι η βάση για μια αυτοσχέδια πίτσα.
Δοκιμάστηκε αυτή η εκδοχή με σταφύλια και τυρί brie σε πρώτη φάση, αρκετά ιδιαίτερη και άρεσε πολύ.
Μπορεί να είναι ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο και να συνοδεύσει ένα ποτήρι κρασί.
Σταφύλια και brie πάνω σε πίτα για σουβλάκι
Συστατικά
- 1 πίτα για σουβλάκι
- 1 κουτ. γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 130 γρ τυρί brie
- σταφύλια χωρίς κουκούτσι
- φύλλα ρόκας
- ξύδι βαλσαμικό
Οδηγίες
- Σε ένα ταψί ή σε λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε την πίτα. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το τυρί σε πολύ λεπτές φέτες και το αραδιάζουμε πάνω στην πίτα.
- Μοιράζουμε ρώγες σταφυλιού στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν τα σταφύλια.
- Βγάζουμε από το φούρνο και μοιράζουμε από πάνω φύλλα ρόκας και λίγες σταγόνες από βαλσαμικό ξύδι.