Επιστροφή

Φέτες κέφαλου με αρακά και σπαράγγια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 φέτες ψαριού κέφαλου ή κάποιο άλλο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1-2 μικρές καυτερές πιπεριές
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 200 ml ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό
  • 100 γρ αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1/2 ματσάκι φύλλα μαϊντανού
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε τις φέτες ψαριού, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις τοποθετούμε σε πιάτο ή μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά, στραγγίζουμε και αφήνουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τα σκληρά μέρη από τα σπαράγγια, καθαρίζουμε ελαφρά με πίλερ και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
    Συγκεντρώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά κοντά στην κουζίνα μας.
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις καυτερές πιπεριές σε κομματάκια χωρίς τα σπόρια τους. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά να αρωματιστεί και αφαιρούμε σκόρδα και πιπεριές σε ένα μικρό μπολάκι
  • Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του ψαριού, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια αλευριού και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος τους.
    Μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτες.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί τον αρακά, το ζωμό και τη μισή ποσότητα του μαϊντανού και το μείγμα σκόρδου πιπεριάς που είχαμε κρατήσει σε μπολάκι.
    Βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε πάλι στο τηγάνι τα κομμάτια του ψαριού και ανάμεσα τους σκορπάμε τα σπαράγγια. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φύλλα μαϊντανού.
  • Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό.
  • Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα και ένα καλό κρασί.

Σημειώσεις

Μπορείτε να δείτε και αυτό που είχα φτιάξει με άλλες φέτες ψαριού και σπαράγγια και μια άλλη φορά με διάφορα λαχανικά 
Σπαράγγια υπάρχουν και σε βάζο δεν τα έχω δοκιμάσει όμως ποτέ και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Για εκείνους που δεν συμπαθούν τα ψάρια το φαγητό μπορεί να γίνει με μικρά φιλέτα κοτόπουλου, θα πρέπει όμως να αυξήσουμε τους χρόνους μαγειρέματος, το κοτόπουλο θέλει περισσότερο χρόνο.
Ανάλογα με την εποχή και τις δικές σας προτιμήσεις επιλέξτε και απολαύστε.