Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε νερό να μουσκέψουν.
Την επομένη τους βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσουν.
Καθαρίζουμε τους ασκόλυμπρους αφαιρώντας το σκληρό τμήμα της ρίζας και καθαρίζουμε το εξωτερικό με το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες.
Αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια από τα πράσινα φύλλα τους και κρατάμε τα πιο τρυφερά.
Όταν τα φασόλια έχουν έχουν βράσει τα στραγγίζουμε κρατώντας το νερό που έβρασαν.
Σε μαντεμένια γάστρα αραδιάζουμε τους ασκόλυμπρους και τα φασόλια. Βάζουμε ανάμεσα τους τις κομμένες φέτες λεμονιού.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και λούζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε μέρος από το νερό που έβρασαν τα φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε ξανά από το νερό που έχουμε κρατήσει. Μόλις η σάλτσα έχει μελώσει βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί πέντε λεπτά και σερβίρουμε με επιπλέον χυμό λεμονιού.