Επιστροφή

Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και σπαγγέτι

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 -4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με μαχαίρι.
  • 400 γρ ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 75 γρ νιφάδες βρώμης
  • 1 χούφτα βασιλικό κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 200 γρ σπαγγέτι

Οδηγίες
 

  • Ξεκινάμε με την προετοιμασία για τα κεφτεδάκια. Πλένουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το κόβουμε σε κύβους.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι και τις μελιτζάνες σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το μείγμα μελιτζάνας προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τη ρίγανη, το βασιλικό αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Στραγγίζουμε.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τα κεφτεδάκια και λίγα φύλλα βασιλικού.
  • Συνοδεύουμε με μια χωριάτικη σαλάτα

Σημειώσεις

Μπορούμε να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια μελιτζάνας και να τα σερβίρουμε με ένα χούμους μέσα σε τορτίγιες.