Ξεκινάμε με την προετοιμασία για τα κεφτεδάκια. Πλένουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι το κόβουμε σε κύβους.
Σε τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι και τις μελιτζάνες σε μέτρια θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το μείγμα μελιτζάνας προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τη ρίγανη, το βασιλικό αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε κεφτεδάκια με βρεγμένα χέρια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία. Στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τα κεφτεδάκια και λίγα φύλλα βασιλικού.
Συνοδεύουμε με μια χωριάτικη σαλάτα