Επιστροφή

Ταλιατέλες με κάστανα μπέικον και ντοματίνια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 10-12 κάστανα βρασμένα ή ψημένα
  • 10-12 ντοματίνια
  • 6-8 λωρίδες μπέικον
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 180 γρ ταλιατέλες
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια, ψήνουμε να γίνει τραγανό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια ανακατεύουμε και σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που βράζουν οι ταλιατέλες και συνεχίζουμε λίγο το βράσιμο ώστε να πάρουμε μια σάλτσα πηχτή.
  • Στραγγίζουμε τις ταλιατέλετες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε καλά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Σημειώσεις

Στην άλλη εκδοχή έχω παραλείψει τα ντοματίνια και αρωμάτισα το λάδι στην αρχή με φέτες λεμονιού, φύλλα φασκόμηλου και μπούκοβο.
Και το αποτέλεσμα ήταν αυτό
Διαλέξτε όποια εκδοχή σας ταιριάζει και δοκιμάστε το.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με κύβους από καπνιστή  πανσέτα ή απάκι Κρήτης.
Άλλες συνταγές με προσθήκη κάστανων σε φαγητά μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ.