Βράζουμε ή ψήνουμε τα κάστανα και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια, ψήνουμε να γίνει τραγανό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια ανακατεύουμε και σβήνουμε με ένα σφηνάκι λευκό κρασί.
Προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που βράζουν οι ταλιατέλες και συνεχίζουμε λίγο το βράσιμο ώστε να πάρουμε μια σάλτσα πηχτή.
Στραγγίζουμε τις ταλιατέλετες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε καλά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.