share

Στιφάδο με μανιτάρια και κάστανα

από
Στιφάδο με μανιτάρια και κάστανα

Στιφάδο με μανιτάρια έχω φτιάξει παλιότερα, η ιδέα προσθήκης κάστανου ήρθε από μια αναφορά φίλης ότι έτρωγε στιφάδο  με μανιτάρια και κάστανα.

Επιπλέον όταν ήταν εδώ η κόρη είδε τα κρεμμύδια στιφάδου στο καλάθι και είπε ένα στιφάδο να τρώγαμε αύριο!!

Μπορεί να αποτελέσει ένα κύριο πιάτο ή ένα συνοδευτικό.

Στιφάδο με μανιτάρια και κάστανα

Συστατικά
  

  • 15 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 12 κάστανα
  • 200 γρ μανιτάρια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 150 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 μπαχάρια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Οδηγίες
 

  • Χαράζουμε λίγο τα κάστανα και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να μπορούμε να τα καθαρίσουμε.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια κάνοντας μια σταυρωτή μαχαιριά από τη μεριά της ρίζας τους. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε τα μεγαλύτερα σε μικρότερα.
  • Σε γάστρα που μπαίνει σε εστία βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας προσεκτικά με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μόλις αρχίσουν να βράζουν σβήνουμε με το κρασί.
  • Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα μπαχάρια τη φλούδα πορτοκαλιού λίγο ζεστό νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα μας. Αν θέλουμε συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε στην εστία σε χαμηλή ένταση χωρίς να ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε τη γάστρα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια.
  • Μόλις τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο ή ψήσιμο.
  • Δοκιμάζουμε να έχουν βράσει όλα και δυναμώνουμε αν χρειάζεται να χυλώσει η σάλτσα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Marion
    • 23 Δεκεμβρίου 2017
    Απάντηση

    Ανετα στέκεται και μόνο του, αλλά είναι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τις γιορτινές μέρες !!

    Καλές γιορτές : )

    • mia maria
    • 24 Δεκεμβρίου 2017
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode