Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τον αρακά με τα φύλλα δυόσμου και βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε καλά τις μορχέλες και τις κόβουμε στη μέση.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τις μορχέλες, σε μέτρια ένταση της εστίας, για 4-5 λεπτά., μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Παράλληλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις μορχέλες και τον αρακά μαζί με λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και βράζουμε ώστε να χυλώσει η σάλτσα.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με μια λαβίδα στο τηγάνι , νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα και λίγα φύλλα ρόκας.