Επιστροφή

Ζυμαρικά με μορχέλες και αρακά

2 μερίδες

Συστατικά
  

  • 100 γρ μορχέλες
  • 100 γρ αρακά
  • 2-3 φύλλα δυόσμου
  • 10 γρ βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι μικρό ξύσμα και χυμό
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 200 γρ ταλιατέλες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • λίγα φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τον αρακά με τα φύλλα δυόσμου και βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε καλά τις μορχέλες και τις κόβουμε στη μέση.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τις μορχέλες, σε μέτρια ένταση της εστίας, για 4-5 λεπτά., μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Παράλληλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες.
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις μορχέλες και τον αρακά μαζί με λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και βράζουμε ώστε να χυλώσει η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με μια λαβίδα στο τηγάνι , νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα και λίγα φύλλα ρόκας.

Σημειώσεις

 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένες αφού τις μουσκέψουμε σε ζεστό νερό, το οποίο στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας.
Οι ταλιατέλες μου ήταν δώρο του φίλου μου Στέλιου μαζί με άλλα ζυμαρικά που ο ίδιος είχε φροντίσει να φτιαχτούν με αγνά υλικά του χωριού που τώρα δραστηριοποιείται.
Χρησιμοποίησα το βούτυρο με άγριο σκόρδο και μαζί με το κρεμμύδι πρόσθεσα λίγους από τους μίσχους του άγριου σκόρδου.