Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος και ακουμπάμε πάνω το τσέρκι
Τρίβουμε τα μπισκότα και τους προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε στη βάση από το τσέρκι ομοιόμορφα.
Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τα υλικά του cheesecake εκτός από την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με φουέ μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα (περίπου 2-3 λεπτά). Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάζουμε με σελοφάν.Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες ή ολόκληρο το βράδυ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Με τη βοήθεια κορνέ δημιουργούμε ροζέτες στην περιφέρεια του γλυκού.
Με κορνέ μοιράζουμε όπως επιθυμούμε την λεμονόκρεμα πάνω στην επιφάνεια του γλυκού.