share

Cheesecake με lemon curd χωρίς ψήσιμο

από
Cheese cake με lemon curd

Cheesecake με λεμονόκρεμα έχω φτιάξει παλιότερα, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τώρα βασιζόμενη περίπου σε εκείνη τη συνταγή έφτιαξα ένα άλλο εκμεταλλευόμενη ένα βαζάκι λεμονόκρεμας που υπήρχε στο ψυγείο.

Λόγω του ότι ήθελα να κάνω έκπληξη σε φίλη που είχε τα γενέθλια της το έφτιαξα σε μια φόρμα καρδιάς και έπαιξε το ρόλο τούρτας.

Cheesecake με lemon curd χωρίς ψήσιμο

6 κομμάτια

Εξοπλισμός

  • τσέρκι με διάμετρο 18 εκατοστά ή μια φόρμα με την ίδια διάμετρο

Συστατικά
  

Για το cheesecake

  • 120 γρ μπισκότα digestive
  • 50 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 60 γρ ζαχαρη άχνη
  • 100 γρ λεμονόκρεμα
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη – στόλισμα

  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 100 γρ λεμονόκρεμα*

Οδηγίες
 

  • Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος και ακουμπάμε πάνω το τσέρκι
  • Τρίβουμε τα μπισκότα και τους προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε στη βάση από το τσέρκι ομοιόμορφα.
  • Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τα υλικά του cheesecake εκτός από την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με φουέ μέχρι να ενωθούν.
    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα (περίπου 2-3 λεπτά).
  • Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάζουμε με σελοφάν.
    Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες ή ολόκληρο το βράδυ.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί.
  • Με τη βοήθεια κορνέ δημιουργούμε ροζέτες στην περιφέρεια του γλυκού.
  • Με κορνέ μοιράζουμε όπως επιθυμούμε την λεμονόκρεμα πάνω στην επιφάνεια του γλυκού.

Σημειώσεις

*Για το πως φτιάχνουμε τη λεμονόκρεμα μπορείτε να δείτε εδώ
Την περασμένη εβδομάδα είχα πειραματιστεί φτιάχνοντας κρέμα που στη θέση του λεμονιού έβαλα χυμό περγαμόντου.  Θα χρησιμοποιούσα αυτή αλλά ήδη είχε χαριστεί σε αγαπημένες φίλες. 
Να τη δοκιμάσετε αυτή την bergamon curd θα ενθουσιαστείτε. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode