1 κιλό αρακά
4 πατάτες κομμένες στην μέση
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κουτί ντοματάκια
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και μόλις κάψει
βάζουμε τις πατάτες και τις γυρνάμε μέχρι να ροδίσουν.
Στην συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι με το καρότο και γυρνάμε
ώσπου να σωταριστεί ελαφρά.
Ρίχνουμε και τον αρακά, το αλάτι, και τον άνηθο και τα
ανακατεύουμε προσεχτικά να μην διαλυθεί ο αρακάς.
Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε να βράσει καλά.
Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για άλλα
10 λεπτά βάζοντας τελευταίο το πιπέρι.