Γεύμα για ένα άτομο

Μια νέα ενότητα με το χαρακτηρισμό “Γεύμα για ένα άτομο” ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό. Τώρα έγινε ξεχωριστή σελίδα στα αριστερά της σελίδας και σας την παρουσιάζω. Ελπίζω να φανεί χρήσιμη σε μοναχικούς και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια, μετά την αναχώρηση των παιδιών από την οικογενειακή εστία, μαγείρευα μόνο για δύο άτομα.

Τώρα οι συνθήκες της ζωής με αναγκάζουν να μαγειρεύω μόνο για ένα άτομο  δηλαδή για εμένα.

Λόγω του ότι δεν θέλω να στερηθώ αγαπημένες γεύσεις  αλλά και πειραματισμούς, μαγειρεύω σχεδόν κάθε μέρα και μόνο μια μερίδα. Σπάνια θα βγει κάτι παραπάνω το οποίο θα καταναλωθεί μια από τις επόμενες ημέρες.

Όταν προέκυψε αυτή η ανάγκη θυμήθηκα τη μητέρα μου που όταν τη ρωτούσα γιατί τρώει πάλι το ίδιο φαγητό μου έλεγε “που θέλεις να μαγειρέψω στο μπρίκι;;”. Επίσης πολλές  φορές δεν έστρωνε τραπέζι κάτι που μας στεναχωρούσε, εμένα αλλά και το σύντροφο μου.

Αυτή η στάση της μας είχε επηρεάσει πολύ και είχαμε δώσει υπόσχεση να μην την τηρήσουμε αν η ζωή μας αναγκάσει σε μοναχικά γεύματα.

Τηρώντας αυτή την υπόσχεση, μαγειρεύω καθημερινά, στρώνω τραπέζι και ας είναι οι μαγειρικές για ένα άτομο, δε σημαίνει απαραίτητα  ότι τρώω “μόνη” πάνω στο τραπέζι εκτός από τα σερβίτσια υπάρχουν οι φωτογραφίες όλων των αγαπημένων μου προσώπων που μου κρατούν συντροφιά.

Αυτή τη δραστηριότητα μου κάποια στιγμή τη  συζήτησα με αγαπημένο φίλο chef και είχα την προτροπή να δώσω ένα χαρακτηρισμό στα πιάτα μου: Γεύμα για ένα άτομο.

Στην κοινοποίηση μου δε στο Facebook αυτό έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό και δόθηκε ένας χαρακτήρας ανάγκης, γιατί προφανώς  δεν είμαι η μόνη μοναχική στον κόσμο και εύχομαι οι περισσότεροι να είναι από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Μπορείτε λοιπόν να βλέπετε τις προτάσεις μου  στη σελίδα επιλέγοντας από την επικεφαλίδα την κατηγορία Γεύμα για ένα άτομο με προτεινόμενες συνταγές  ή ακολουθώντας  το προφίλ μου στο  Facebook θα βλέπετε τις προτάσεις μου με συνταγές ή μόνο με φωτογραφίες και πληροφορίες για την ιδέα, με το hashtag γεύμαγιαέναάτομο.

Δείτε ενδεικτικά εδώ μικρό δείγμα από τις προτάσεις μου πατώντας στη φωτογραφία θα δείτε τη συνταγή   και αναζητήστε περισσότερα αν σας ενδιαφέρει στην ενότητα “Γεύμα για ένα άτομο”

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρεβίθια και ντοματίνια

Αγκινάρες με μανιτάρια

Γίγαντες με ασκόλυμπρους στη γάστρα

Γαρίδες ψητές και τραγανές ψητές πατάτες 

Ζυμαρικά με αρακά και ένα ελαφρύ πέστο

Φιλέτο ξιφία ψητό με σάλτσα βασιλικού – κάπαρης

Το δικό μου οσομπούκο

Γαύρος τηγανητός

Λάχανο με φασόλια και πάπρικα


Ομελέτα με κουνουπίδι και μπαχαρικά

Ομελέτα με μορχέλες ή άλλα μανιτάρια  και σπανάκι

Τηγανίτα με πορτοκάλι μανταρίνια και φιστίκια

Γαρίδες σαγανάκι 

Με μια νέα ματιά βασισμένο στην παλιά συνταγή που θα βρείτε πατώντας στη φωτογραφία

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode