ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά αρνίσιο ή (χοιρινό-μοσχαρίσιο)
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
3 φέτες ψωμί μουλιασμένες στο κρασί
1 αυγό
αλάτι – πιπέρι-μπόλικο κύμινο
Λίγη κανέλα (προαιρετικό)
Για την σάλτσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
αλάτι-κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανάκι μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και μετά το στύβουμε.
Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια τα πλάθουμε , τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και την ντομάτα με το πελτέ και μόλις πάρουν βράσει ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τα σουτζουκάκια και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Αν η σάλτσα ξινίζει λίγο τότε βάζουμε λίγη ζάχαρη.
Συνοδεύονται με ρύζι.
Η συνταγή είναι της Λίνας αλλά κι εγώ έτσι ακριβώς την κάνω.
Στην Κική γράφτηκε κάτι με πράσα και συκώτι, κι εγώ είπα ότι φτιάχνω τα πράσα με τα σουτζουκάκια.
Αν θέλετε να τα κάνετε προσθέστε στην κατσαρόλα ροδέλες από το άσπρο πράσων μαζί με τη σάλτσα και μετά από πάνω τα σουτζουκάκια. θα έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Ξανθή
Δοκίμασε να βάλεις κάτω από τα σουτζουκάκια ροδέλες πράσου το φτιάχνω χρόνια κι έχω κάνει τους νέους να τρώνε και λαχανικά μαζί!!