- Σε ένα λεκανάκι μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και μετά το στύβουμε.Η προσθήκη του κρασιού είναι προαιρετική μπορούμε να το μουλιάσουμε σε νερό.  
- Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο λιωμένο , το στυμμένο ψωμί, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια  πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια σε σχήμα οβάλ.  
- Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε, ελαφρά.  
- Βγάζουμε σε ένα ταψί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. 
- Σε μία κατσαρόλα απλωτή  βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα και τον πελτέ και μόλις πάρουν βράσει ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά. Αραδιάζουμε τα σουτζουκάκια και προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπάζει τα σουτζουκάκια.  
- Βράζουμε για 20 -30 λεπτά σε μέτρια ένταση.  
- Κλείνουμε την εστία και φροντίζουμε να έχει δέσει η σάλτσα.Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές ή με πουρέ πατάτας.  
Δοκίμασε να βάλεις κάτω από τα σουτζουκάκια ροδέλες πράσου το φτιάχνω χρόνια κι έχω κάνει τους νέους να τρώνε και λαχανικά μαζί!!