share

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

από
P6250011

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Λίνα

Συστατικά
  

Για τα σουτζουκάκια

  • 1 κιλό κιμά αρνίσιο ή μισό μισό μοσχαρίσιο χοιρινό
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 3 φέτες ψωμιού μπαγιάτικου
  • 1 αυγό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • κρασί για το μούσκεμα του ψωμιού
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία 400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες ή φρέσκες στην εποχή τους
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

Διαδικασία
 

  • Σε ένα λεκανάκι μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και μετά το στύβουμε.
    Η προσθήκη του κρασιού είναι προαιρετική μπορούμε να το μουλιάσουμε σε νερό.
  • Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο λιωμένο , το στυμμένο ψωμί, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Στην συνέχεια πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια σε σχήμα οβάλ.
  • Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε, ελαφρά.
  • Βγάζουμε σε ένα ταψί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Σε μία κατσαρόλα απλωτή βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα και τον πελτέ και μόλις πάρουν βράσει ρίχνουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
    Αραδιάζουμε τα σουτζουκάκια και προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπάζει τα σουτζουκάκια.
  • Βράζουμε για 20 -30 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Κλείνουμε την εστία και φροντίζουμε να έχει δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές ή με πουρέ πατάτας.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέστε στην κατσαρόλα ροδέλες από το άσπρο πράσων μαζί με τη σάλτσα και μετά από πάνω τα σουτζουκάκια. θα έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Αν ο κιμάς μας είναι πολύ λυπηρός, ελαττώνουμε το ελαιόλαδο της σάλτσας. 
Κατηγορίες
    • Xanthi
    • 29 Μαρτίου 2009
    Απάντηση

    Δοκίμασε να βάλεις κάτω από τα σουτζουκάκια ροδέλες πράσου το φτιάχνω χρόνια κι έχω κάνει τους νέους να τρώνε και λαχανικά μαζί!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode