ΥΛΙΚΑ
3 κούπες φαρίνα
250 γραμ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
6-7 φέτες ζαμπόν (κομμένες σε κυβάκια)
350 γραμ. φέτα τριμμένη
1 κόκκινη πιπεριά φλάσκα κομμένη σε κύβους
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το αλάτι ώσπου να αφρατέψει. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα το ζαμπόν (αφού το έχουμε αλευρώσει πρώτα με την φαρίνα) την φέτα και την πιπεριά ενώ εξακολουθούμε να τα χτυπάμε στο μίξερ.Τέλος ρίχνουμε λίγη-λίγη την φαρίνα στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα ενώ το κουνάμε να πάει παντού.
share
Το έφτιαξα, οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες αλλά ας όψεται η έλλειψη φωτός και οι πολλές δουλειές μαζί.
Ήταν νόστιμο αλλά μάλλον κάτι δεν μου πήγε πολύ καλά στο ψήσιμο.
Θα το ξαναφτιάξω όμως με την πρώτη ευκαιρία!!
Φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι κάτι δεν πήγε καλά. Πρέπει να σου έκατσε λίγο. Και η φέτα ήταν πολύ από πάνω, ήθελε λιγότερη για να μην αρπάξει.Δεν πειράζει την άλλη φορά.
Φιλιά.
Γειά σας!
Περιπλανώμενος στα Διαδίκτυο και ψάχνοντας συνταγή για ψωμί, βρέθηκα στο blog σας, το οποίο ομολογουμένως μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και άρχισα να το εξερευνώ. Τονίζω οτι δεν είμαι σχετικός με το θέμα και έτσι σκέφτηκα, πρίν προχωρήσω απο την θεωρία στήν πράξη, να πάρω όσες περισσότερες γνώσεις μπορώ.
Και αν κάτι έχω εμπεδώσει καλά μέχρι σήμερα, είναι οτι το να φτιάξεις ψωμί, είναι κάτι αντίστοιχο της Χημείας. Χρειάζονται αναλογίες και ακριβείς ποσότητες. Δεν υπάρχει περίπου στην Χημεία. Θα χαρώ πολύ να δω ακριβείς ποσότητες σε γραμμάρια για τα στερεά υλικά στίς συνταγές σας, ml για τα υγρά, για να μπορέσω να επιλέξω μια απο τις πολύ αξιόλογες συνταγές σας και να την φτιάξω. Σας ευχαριστώ.
her@mail.gr
her@mail.gr, κατ΄αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας
Αυτή εδώ την ανάρτηση που επέλεξες να σχολιάσεις δεν είναι ψωμί αλλά ένα κέικ.
Οι ποσότητες αναφέρονται σε κούπες όπως στις περισσότερες συνταγές και υπάρχει στην αρχική σελίδα μας αντιστοιχία σε ml ή γραμμάρια.
Συμφωνώ με την άποψη σου περί χημείας αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στο θέμα ψωμί υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες για τους οποίους έχουν γίνει σχολιασμοί σε άλλες μας αναρτήσεις.
Δηλαδή η ποιότητα του αλευριού η συνθήκες φύλαξης του η υγρασία κι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος η ποιότητα της μαγιάς.
Γιαυτό πολλές φορές διαβάζουμε νερό όσο πάρει κάτι που κι εμένα δεν μου αρέσει αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα.
Ζυμώνω πολλά χρόνια το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι η ποιότητα του αλευριού και η ζέστη της Αθήνας.
Αν θέλεις λοιπόν να προσπαθήσεις να φτιάξεις ψωμί πειραματίσου με τη συνταγή μας “μαργαρίτα πολύσπορη” στην οποία υπάρχουν σαφείς οδηγίες.
Για οποιαδήποτε απορία σου θα χαρούμε να μας ξαναεπισκεφτείς.