share

Κοτόπουλο με μελιτζάνες και μπαχαρικά στην κατσαρόλα

από
Κοτόπουλο με μελιτζάνες και μπαχαρικά στην κατσαρόλα

Μελιτζάνες με κάποιο κρέας δεν είχα μαγειρέψει ποτέ. Και ήρθε η ώρα να έχω ωραίες μικρές μελιτζάνες και πολλές. Έπρεπε να βρω τρόπους αξιοποίησης τους.

Λέω δεν δοκιμάζω με κοτόπουλο και δεν το μετάνιωσα. Αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες μαγειρεμένες στην κατσαρόλα δοκιμάστε το.

Εγώ στηρίχθηκα στη συνταγή μου “μοσχάρι με κολοκυθάκια” κάνοντας κάποιες προσθήκες μπαχαρικών.

Κοτόπουλο με μελιτζάνες και μπαχαρικά στην κατσαρόλα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λουρίδες. Πλένουμε τις ντομάτες αφαιρούμε τη φλούδα και τα πολλά σπόρια και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 3/4 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε σοτάροντας το κοτόπουλο γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά τα σκόρδα και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Στο διάστημα αυτό πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε τρία ή τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Τις γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να τηγανιστούν ελαφρά.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες. Επανατοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω και βράζουμε σε χαμηλή ένταση για 20 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν καλά οι μελιτζάνες και να μελώσει η σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε αλλά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα σε αυτό το στάδιο.
  • Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με μοσχάρι. Επίσης μπορούμε αντί του τριμμένου πιπεριού να βάλουμε 1 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια.
Νερό δεν προσθέτουμε γιατί αρκεί  η προσθήκη της  ντομάτας, αν πάλι χρειαστεί προσθέστε πολύ λίγο.
Αν δεν έχετε φρέσκες ντομάτες βάλτε  1 συσκευασία των 250γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια.
Μια άλλη φορά αντί του κοτόπουλου έβαλα κρέας προβατίνας.
Προβατίνα με μελιτζάνες
Θέλει πολύ περισσότερη ώρα το κρέας να βράσει, εγώ το έβρασα περίπου τρεις ώρες σε χαμηλή ένταση προσθέτοντας νερό όταν χρειάστηκε. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Δημήτρης
    • 11 Οκτωβρίου 2020
    Απάντηση

    Εύγε!
    Προσοχή στα υλικά,στην ποιότητα!!
    Πολλές και πολλοί οι άσχετοι,οι επιπόλαιοι και οι <> στο χώρο αυτό!
    Ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode