ΥΛΙΚΑ
10 μελιτζάνες μακρόστενες όχι φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
3 σκόρδα κομμένα σε ροδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουτί ντοματάκια
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
αλάτι
ελαιόλαδο
300 γραμ. φέτα
10 μελιτζάνες μακρόστενες όχι φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
3 σκόρδα κομμένα σε ροδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουτί ντοματάκια
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ
αλάτι
ελαιόλαδο
300 γραμ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο νερό και στο αλάτι για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.Ρίχνουμε και την ντομάτα με τον πελτέ, αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις μελιτζάνες αλλά δεν τις ανακατεύουμε με κουτάλα γιατί θα διαλυθούν, απλά ταρακουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά για να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά κοιτάζοντας το αν χρειάζεται νερό.Όταν είναι έτοιμο βάζουμε και την φέτα σε μεγάλα κομμάτια και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
Καλή σας όρεξη.
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο νερό και στο αλάτι για 10 λεπτά. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.Ρίχνουμε και την ντομάτα με τον πελτέ, αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις μελιτζάνες αλλά δεν τις ανακατεύουμε με κουτάλα γιατί θα διαλυθούν, απλά ταρακουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά για να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά κοιτάζοντας το αν χρειάζεται νερό.Όταν είναι έτοιμο βάζουμε και την φέτα σε μεγάλα κομμάτια και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.
Καλή σας όρεξη.