ΥΛΙΚΑ
200γραμ. μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους
30γραμμ. νερό
30γραμμ. ζάχαρη
λίγη κανέλα σκόνη
περίπου 10 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας
Για το Σιρόπι
2 νερό
1 1/2 ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
30γραμμ. νερό
30γραμμ. ζάχαρη
λίγη κανέλα σκόνη
περίπου 10 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας
Για το Σιρόπι
2 νερό
1 1/2 ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μήλα, το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστεί όλο το νερό.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Έπειτα βάζουμε λίγη γέμιση σ’ένα τετράγωνο σφολιατάκι και το κλείνουμε έτσι ώστε να γίνει τρίγωνο και το χαράζουμε από πάνω.
Τα ψήνουμε στον φούρνο τόσο όσο χρειάζεται να ψηθεί η σφολιάτα και όταν τα βγάλουμε τα σιροπιάζουμε.
Για το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε τόσο όσο χρειάζεται για να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά.
Έπειτα βάζουμε λίγη γέμιση σ’ένα τετράγωνο σφολιατάκι και το κλείνουμε έτσι ώστε να γίνει τρίγωνο και το χαράζουμε από πάνω.
Τα ψήνουμε στον φούρνο τόσο όσο χρειάζεται να ψηθεί η σφολιάτα και όταν τα βγάλουμε τα σιροπιάζουμε.
Για το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε τόσο όσο χρειάζεται για να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα και αφού έχει κρυώσει λίγα καρύδια ψιλοκομμένα.