ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
3 κιλά ντομάτες
3 κρεμμύδια
10 δόντια σκόρδο
1 ποτήρι λάδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ
10 γαρύφαλλα
10 φύλλα δάφνη
1κ.σούπας δενδρολίβανο
1 1/2 κουταλιά αλάτι
λίγη κανέλα ξύλο
μερικά σπυριά πιπέρι
5 φύλλα φρασκόμηλο
λίγο βασιλικό
1/2 νεροπότηρο ξύδι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ
3 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές καυτερές
5 γαρύφαλλα
1 1/2 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ξύδι
15γραμ. μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στα τέσσερα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα σκόρδα και το λάδι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά της απλής ή της καυτερής σάλτσας και τα βράζουμε 3 ώρες σε σιγανή φωτιά.
Τέλος αφαιρούμε δάφνη, δενδρολίβανο, ξύλο κανέλας και τα περνάμε από τον μύλο. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 χρόνο σε γυάλινα βάζα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά της απλής ή της καυτερής σάλτσας και τα βράζουμε 3 ώρες σε σιγανή φωτιά.
Τέλος αφαιρούμε δάφνη, δενδρολίβανο, ξύλο κανέλας και τα περνάμε από τον μύλο. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 χρόνο σε γυάλινα βάζα.
Υ.Γ. Θα την βράσετε μέχρι να πιει όλα τα ζουμιά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ