ΥΛΙΚΑ
340γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. βούτυρο Βιτάμ
250γρ. ζάχαρη
60γρ. αλεύρι
6 αυγά
Υλικά για την σος σοκολάτας
125γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. βούτυρο Βιτάμ
250γρ. ζάχαρη
60γρ. αλεύρι
6 αυγά
Υλικά για την σος σοκολάτας
125γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμετην κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αυγά.
Μετά ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό μικρό (όχι φόρμα) το αλευρώνουμε λίγο ενώ βάζουμε και αντικολλητικό χαρτί τόσο όσο ο πάτος του ταψιού και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
Σε’να μεγαλύτερο ταψί βάζουμε νερό και μέσα το ταψί με το κέικ. Στην ουσία το μαγειρεύουμε στον ατμό.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα και 3/4 ακριβώς.
Λίγο πριν ψηθεί φτιάχνουμε την σος.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σ΄ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε την κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.
Τέλος όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το γυρνάμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω την σος και την πάμε με σπάτουλα παντού.
Μετά ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό μικρό (όχι φόρμα) το αλευρώνουμε λίγο ενώ βάζουμε και αντικολλητικό χαρτί τόσο όσο ο πάτος του ταψιού και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
Σε’να μεγαλύτερο ταψί βάζουμε νερό και μέσα το ταψί με το κέικ. Στην ουσία το μαγειρεύουμε στον ατμό.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα και 3/4 ακριβώς.
Λίγο πριν ψηθεί φτιάχνουμε την σος.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σ΄ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε την κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει καλά.
Τέλος όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το γυρνάμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω την σος και την πάμε με σπάτουλα παντού.
Εγώ φτιάχνω διπλή δόση σος και την βάζω στο ψυγείο, παγώνει βέβαια αλλά με ένα κουτάλι βάζω πάνω στο κομμάτι πού έχω κόψει και το ζεσταίνω στο φούρνο μικροκυμάτων. Και είναι απίθανο, ειδικά όταν είναι ζεστό. Η συνταγή φυσικά είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο.