Ένα από τα ωραιότερα γλυκά που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.
Όταν τα βύσσινα είναι στην εποχή τους μην το παραλείψετε.
Λικέρ βύσσινο
Συστατικά
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 750 ml κονιάκ
- κανέλα προαιρετικό
- γαρίφαλα προαιρετικό
- τζίτζερ προαιρετικό
Οδηγίες
- Πλένουμε τα βύσσινα, τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με την ζάχαρη κάνοντας στρώσεις εναλλάξ. Κλείνουμε το βάζο καλά και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας περιοδικά.
- Στην συνέχεια , προσθέτουμε το κονιάκ και το ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε και πάλι λίγες μέρες να ωριμάσει.
- Το διηθούμε με τη βοήθεια μιας μουσελίνας και το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια.
Σημειώσεις
Καλό είναι η ποσότητα των μπαχαρικών που θα προσθέσουμε να είναι μικρή ώστε να μην επισκιάζει το άρωμα του φρούτου.
Τα βύσσινα δεν τα πετάμε μπορούν να προστεθούν σε άλλα γλυκά που θα φτιάξουμε.
Περισσότερες πληροφορίες για τα λικέρ μπορείτε να δείτε εδώ.