ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα μαργαρίνη
600γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλλο
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα μαργαρίνη
600γρ καρύδια χοντροαλεσμένα
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλλο
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Λιώνουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη μαζί.
Στρώνουμε τα φύλλα 3-3 μαζί βουτυρώνοντας τα καλά ενδιάμεσα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των καρυδιών. Τυλίγουμε σε ρολά χωρίς να τα σφίξουμε πολύ. Κόβουμε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε στο ταψί με τις κομμένες άκρες προς τα κάτω σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο.
Ψήνονται στους 200°C 30’περίπου (μέχρι να ροδίσουν καλά).
Βράζουμε το σιρόπι 5′-8′ να δέσει και περιχύνουμε τα σαραγλί αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.
Τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να πιουν όλο το σιρόπι και να κρυώσει τελείως.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Λιώνουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη μαζί.
Στρώνουμε τα φύλλα 3-3 μαζί βουτυρώνοντας τα καλά ενδιάμεσα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των καρυδιών. Τυλίγουμε σε ρολά χωρίς να τα σφίξουμε πολύ. Κόβουμε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε στο ταψί με τις κομμένες άκρες προς τα κάτω σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο.
Ψήνονται στους 200°C 30’περίπου (μέχρι να ροδίσουν καλά).
Βράζουμε το σιρόπι 5′-8′ να δέσει και περιχύνουμε τα σαραγλί αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.
Τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να πιουν όλο το σιρόπι και να κρυώσει τελείως.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ