share

Γεύμα Επετείου

από
P8250030

Χθες είχαμε επέτειο με τον καλό μου και έτσι είπα να μαγειρέψω κάτι σπέσιαλ αλλά και ελαφρύ ταυτόχρονα μιας και ήταν βράδυ.
Έτσι για πρώτο πιάτο έφτιαξα μελιτζάνες σάντουιτς και πιπεριές γεμιστές, για κυρίως πιάτο έκανα παϊδάκια αρνίσια με κινέζικα μακαρονάκια και σάλτσα μανιταριών, σαλάτα, ενώ για γλυκό μία κρέμα σοκολάτας.
Ας πούμε τώρα αναλυτικά τι έκανα.
Μελιτζάνες σάντουιτς και πιπεριές γεμιστές
Υλικά για τις μελιτζάνες
8 ροδέλες μελιτζάνας
8 ροδέλες μοτσαρέλα
4 φέτες ντομάτας

Και φτιάχνεται ως εξής:
Ψήνουμε τις ροδέλες μελιτζάνας στο γκριλ και στην συνέχεια βάζουμε μία ροδέλα κάτω μετά την ροδέλα ντομάτα, ύστερα μια ροδέλα μοτσαρέλα και από πάνω μία ροδέλα μελιτζάνας με μοτσαρέλα. Πριν το σερβίρω το ζέστανα για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων.
Υλικά για τις γεμιστές πιπεριές
4 πιπεριές Φλωρίνης
8 κουταλιές της σούπας βρασμένο ρύζι αμερικάνικο
6-7 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
ελάχιστο ελαιόλαδο
150 γραμ. φέτα
5-6 φύλλα μαϊντανό
πιπέρι
Και φτιάχνεται ως εξής:


Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο μαζί με το μπέικον και γυρνάμε λίγο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά να πάρει την γεύση του μπέικον και το λάδι.
Βάζουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε πάλι καλά για να πάει παντού.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ πλένουμε και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ.
Τέλος τις ξεφλουδίζουμε και τις γεμίζουμε προσεκτικά με το μείγμα του ρυζιού.
Πριν το σερβίρω το ζέστανα και αυτό για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων.


Παϊδάκια αρνίσια με κινέζικα μακαρονάκια και σάλτσα μανιταριών
Υλικά
12 παιδάκια αρνίσια
1 πακέτο κινέζικα μακαρονάκια
Για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο μανιτάρια άσπρα
2 κουτιά κρέμα γάλακτος light

Ας τα φτιάξουμε και αυτά:
Καταρχήν πλένουμε και αλατίζουμε τα παιδάκια ενώ στην συνέχεια τα ψήνουμε στο γκριλ.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα μανιταριών.
Για την σάλτσα
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο με τα μανιτάρια, αλάτι και τα γυρνάμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλουν τα νερά τους ενώ στο τέλος ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε την σάλτσα μας να πήξει.
Τέλος βράζουμε τα κινέζικα μακαρονάκια και όλα μαζί τα παντρεύουμε.
Για τη σαλάτα
Υλικά που θα χρειαστούμε
1/2 μαρούλι
1 Λόλα κόκκινη
3 αγκινάρες φρέσκες
ντοματίνια
ελαιόλαδο
αλάτι
λεμόνι

Ας την φτιάξουμε και αυτή.
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας και στην συνέχεια τα κόβουμε σε μία πιατέλα.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και της περνάμε από το λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν. Της κόβουμε στα 4 ή 8 ανάλογα το μέγεθος τους και τις βάζουμε πάνω από την σαλάτα.
Ρίχνουμε και τα ντοματίνια.
Χτυπάμε σε σέικερ το λάδι, αλάτι, λεμόνι και περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας.
Και τελειώνουμε με το γλυκό

Υλικά που χρειαστήκαμε
200 γραμ. κουβερτούρα
280 γραμ. κρέμα γάλακτος
20 γραμ. βούτυρο
1/2 σφηνάκι κονιάκ
2 κρόκους αυγών

6 μπισκότα ολικής άλεσης
κομματάκια καραμέλας

Ας το φτιάξουμε τώρα:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι να βράσει) και την ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ με τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά.
Σε ποτήρια τώρα διαλύουμε τα μπισκότα και από πάνω βάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
Γαρνίρουμε με θρύμματα καραμέλας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σιγά μην τα φάγαμε όλα αυτά

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Να τα εκατοστήσετε και πάλι!!!
    Πολύ ωραίες οι ιδέες σου όπως τα λέγαμε ελαφριά για το βράδυ!!!
    Αν το είχα δει νωρίτερα θα έφτιαχνα τα μακαρονάκια μιας και σήμερα ψήνουμε παϊδάκια!!
    Πολλά φιλιά!!!

  2. Απάντηση

    Ξανθή και πάλι ευχαριστώ. Πράγματι ήταν πολύ ελαφριά και νόστιμα.
    Τελικά οι ιδέες αυτές μου ήρθαν το μεσημέρι, μέχρι τότε….. ακόμα το σκεφτόμουν.Χαχα
    Φιλιά.

  3. Απάντηση

    Και πάλι πολλές πολλές ευχές Λίνα μου!!
    Ενα σωρό καλούδια ετοίμασες, γεια στα χέρια σου:))

  4. Απάντηση

    Λίνα, ωραίο γεύμα! Και του χρόνου με υγεία!

  5. Απάντηση

    να τα εκατοστήσετε!!!

    γεροί να είστε και συ να έχεις πάντα μεράκι να του καλομαγειρεύεις, τελικά οι άνδρες μας περνάν καλά ε;

  6. Απάντηση

    Εν πρώτοις ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!!!!

    Eνδιαφέρουσα ιδέα βρίσκω τη μελιτζάνα σάντουϊτς

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

  7. Απάντηση

    Γλυκά μου κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές.
    Εύχομαι και σε σας ότι καλύτερο στην ζωή σας και πολλές ζεστές αγκαλιές από τους συζύγους.
    Φιλιά.

    • kiki
    • 28 Απριλίου 2009
    Απάντηση

    Να ζήσετε και να ευτυχήσετε! Πολύ μου άρεσε η ιδέα με τη μελιτζάνα!

  8. Απάντηση

    Κικί μου σε ευχαριστώ πολύ. Όσο για την μελιτζάνα γίνετε πολύ ωραία όταν βάλεις και φέτα μέσα. Την έκανα έτσι χθες(μιας και είχαν περισέψει μελιτζάνες) και ήταν τέλεια.

  9. Απάντηση

    καλως σας βρήκα και πολλές ευχές!!!
    υπεροχο το σπιτάκι σας και πεντανόστημο!!!!
    καλό αύριο
    φιλιά καρυστινά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode