share

Μπιφτέκια στα αμπελόφυλλα

από
PA090010

Βγήκα λέει προχθές να μαζέψω αμπελόφυλλα. Τα κατάφερα επιτέλους, λέω τώρα εγώ……αλλά αυτά δεν με περίμεναν , δεν βρήκα ούτε ένα τρυφερό ήταν όλα μεγάλα. Και έτσι και εγώ μάζεψα τα μεγάλα και τα ζεμάτισα λίγο περισσότερο ώστε να μαλακώσουν. Τώρα τι θα τα έκανα, ούτε εγώ ήξερα. Ώσπου την άλλη μέρα μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω αυτό το φαγητό.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
για τα μπιφτέκια

1 κιλό κιμά χοιρινό
3 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι – ελάχιστη ρίγανη

για κάθε μπιφτέκι χρειάστηκα 4 αμπελόφυλλα
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό

Και τώρα ας τα φτιάξουμε:

Πλάθουμε τα μπιφτέκια κατά τον συνήθη τρόπο. Όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.


Απλώνουμε τα φύλλα σε ένα ρηχό πιάτο έτσι ώστε να ακουμπάνε όλα μεταξύ τους.

Στην συνέχεια πλάθουμε ένα μπιφτέκι και το τοποθετούμε λίγο πιο πάνω από την μέση των φύλλων και αρχίζουμε να κλείνουμε.

Το κλείνουμε από όλες τις μεριές του φύλλου φτιάχνοντας ένα φάκελο.


Τέλος τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι έτσι ώστε να μην μας καούν τα φύλλα. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς (αέρα ) για περίπου 3/4.

Την επόμενη φορά θα τα τυλίξω σε αλουμινόχαρτο και θα τα ψήσω στα κάρβουνα.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Λίνα, έχω χρησιμοποιήσει αμπελόφυλλα σε διάφορα φαγητά, δεν φανταζόμουν όμως ότι θα ταίριαζαν και με μπιφτέκια!!! Θα τα φτιάξω απόψε κιόλας, μιάς και θα έψηνα μπιφτέκια, με τον τρόπο που προτείνεις και θα σου πώ αύριο εντυπώσεις…
    Καλό βράδυ!

  2. Απάντηση

    Πολυ καλη η ιδέα σου, θα τη δοκιμασουμε και μεις, χαιρετισμους.

    • kiki
    • 13 Ιουνίου 2009
    Απάντηση

    Φοβερή ιδέα Λίνα! Μπράβο που το σκέφτηκες!

  3. Πρόκληση η ιδέα σου με τα φύλλα. Θα τη δοκιμάσω

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

  4. Απάντηση

    να δοκιμάσεις να ψήσεις τα μπιφτέκια στα κάρβουνα χωρίς αλουμινόχαρτο, εμείς έτσι τα ψήνουμε, αν είναι στη σωστή θερμοκρασία τα κάρβουνα, τα κληματόφυλλα θα γίνουν τραγανά και τα μπιφτέκια ζουμερα, και θα έχουν πάρει την ξινίλα των αμπελόφυλλων που κάνει και την διαφορά, σκοπός είναι να πάρει το κρέας τη γεύση του αμπελόφυλλου….
    όπως κατάλαβες το κάνουμε συχνά με κρέατα και ψάρια, τις έχω ρημάξει τις κληματαριές στο μπαλκόνι, μόνο βλαστάρια έχουν μείνει…
    καλό Σ.Κ

  5. Απάντηση

    Λίνα μου εξαιρετική η ιδέα σου!!
    Μπράβο!!!
    Καλό και όμορφο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!
    Φιλιά!

  6. Απάντηση

    Vanilia περιμένω εντυπώσεις.

    Benikos place δοκίμασε το και δεν θα χάσεις.

    Κικί τα είχα και τα δύο μπροστά μου και έτσι μου ήρθε η ιδέα αλλιώς δεν νομίζω να το σκεφτόμουν.

    ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ και για μένα ήταν πρόκληση η οποία δεν με απογοήτευσε.

  7. Απάντηση

    Γαστεροπλήξ επειδή εμένα τα παιδιά όπως έχω ξαναπεί δεν συμπαθούν το κρέας, με αυτόν τον τρόπο φάγανε τόσο που ούτε εγώ δεν το περίμενα. Γιαυτό και θα τα βάλω σε αλουμινόχαρτο, γιατί τους αρέσουν με τα φύλλα.Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με ψάρι και άλλα κρέατα.

    Έλενα να’ σαι καλά. Καλό Σ/Κ και σε σένα.

  8. Απάντηση

    Λίνα, έφτιαξα σήμερα τα μπιφτέκια, όπως λές με το αλουμινόχαρτο τυλιγμένα στην ψησταριά, γιατί μας αρέσουν και τα αμπελόφυλλα να τρώγονται, και ήταν εκπληκτικά! Όσο έπρεπε ξεροψημένα τα φύλλα και το μπιφτέκι μέσα ζουμερό…Να πώ ότι τα συνόδευσα με σάλτσα γιαουρτιού-δυόσμου και δεν έμεινε μπουκιά!!!
    Να΄σαι καλά με τις ωραίες ιδέες σου.

  9. Απάντηση

    Φιλενάδα τι τρομερή ιδέα είναι αυτή, και πέταξα τα φύλλα του χωριού που ήταν ήδη σκληρά.
    Θα δοκιμάσω όμως με τα υπάρχοντα.
    Πέρσι είχα φτιάξει γαύρο τυλιχτό σε αμπελόφυλλα με συνταγή της Vanillia.
    αν σε ενδιαφέρει να σου πω που θα τη δεις.
    Φιλάκια

  10. Απάντηση

    Vanillia μόλις είδα το σχόλιο σου, σε ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση στις δοκιμές σου μόλις μπορέσω θα τα φτιάξω κι εγώ
    Φιλάκια

  11. Απάντηση

    Vanillia χαίρομαι που σου άρεσαν. Στο αλουμινόχαρτο δεν τα έκανα εγώ ακόμα, αλλά αφού μου λες ότι ήταν νόστιμα, τώρα δεν έχω καμία αμφιβολία. Ευχαριστώ.

  12. Απάντηση

    Ξανθή μου ήταν όντως τρομερή ιδέα. Τα μπιφτέκια είχαν πάρει την γεύση του φύλλου και μοσχομύριζαν. Άλλο πράγμα σου λέω τώρα.
    Όσο για την συνταγή με τον γαύρο δεν το συζητάω φυσικά και θα μου πεις που είναι να την δω.
    Φιλιά.

  13. ΑΠΙΙΙΙΘΑ ΝΗ ΙΔΕΑΑΑΑΑΑ…δεν θα το ειχα σκεφτει!Περναω φαση με τα αμπελοφυλλα ..χαχαχαχα …δοκιμαζω διαφορες συνταγες αλλα αυτη ειναιο ευκολη και φανταζομαι και πεντανοστιμη!!!!!1
    φιλια ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΞΑΝΘΗΗΗΗ Χ2…..ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΑΑ!!!!ολε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode