Είναι ένα παραδοσιακό κρητικό φαγητό. Σερβίρετε σχεδόν πάντα στα τραπέζια μας και τιμάτε δεόντως. Βασικά δεν μένει ούτε κοκαλάκι.
Εύκολο και γρήγορο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι για 4 άτομα:
1 1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μεσαίο κρεμμύδι σε κύβους
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Πλένουμε καλά το κρέας και το αλατίζουμε. Αφήνουμε για 1/4 .
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρέας και τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να ασπρίσει.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αν το μάτι της κουζίνα σας τελειώνει στο 9 το βάζουμε στο 3. Αν είναι μέχρι το 3 το βάζουμε στο 1. Ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία με σκεπασμένη την κατσαρόλα, έτσι ώστε να μην προσθέσουμε εμείς νερό, απλά να ψηθεί με τα δικά του υγρά. Θέλει περίπου 1 ώρα και κάτι.
Σε αυτή την φωτογραφία βλέπετε τι νερά έχει βγάλει από μόνο του το κρέας όταν το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σερβίρετε με χοντροκομμένες τηγανιτές πατάτες.
Καλή σας όρεξη.
Δε το έχω δοκιμάσει αυτό το πιάτο,εύκολο στην εκτέλεσή του.Θα το δοκιμάσω άμεσα
Καλημέρα!
Το καλοκαίρι η κόρη μου έφερε από την Κρήτη τι άλλο βιβλίο με παραδοσιακές Κρητικές συνταγές.
Το ξεφύλλισα κι ενθουσιάστηκα από την απλότητα των συνταγών.
Τώρα λοιπόν εγώ δοκίμασα από τα χέρια της Λίνας αυτό το καταπληκτικό φαγητό, το οποίο πιστεύω ότι έχει να κάνει και με την ποιότητα του Κρητικού κρέατος,κι ενθουσιάστηκα διπλά!!
Λίνα θα ξανά ρθω πέρασα πολύ ωραία όχι μόνο βέβαια από τα φαγητά αλλά κι από την υπέροχη παρέα σας!!!
Φιλάκια
Ααπό τους τελειότερους μεζέδες που έχω φάει και φτιάχνω από τότε που πηγαίνω Κρήτη…
Η δική μου εκδοχή δεν έχει κρεμμύδι έχει όμως ένα μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί στο τέλος για πιο έντονη γεύση…
‘Ετσι κι αλλιώς όμως είναι πεντανόστιμο πιάτο που αρέσει πολύ!
καλή σου μέρα…
κανένας δε μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο, είναι μούρλια, γεια στα χεράκια σου,
Λίνα μου σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, πριν δύο χρόνια στα Χανιά το τιμούσαμε το τσιγαριαστό και με το παραπάνω, νομίζω από τα νοστιμότερα πιάτα της κρητική κουζίνας!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Και λοιπόν;E allora? αν το δοκιμάσεις μία φορά, να είσαι σίγουρη ότι θα το θες ξανά και ξανά.
Καλό βράδυ.
Ξανθή μου το ξέρεις ότι το σπίτι είναι πάντα ανοιχτό. Οπότε τον δρόμο τον ξέρεις πια.
Φιλιά σε όλους.
Μπέτυ μου αυτή είναι μια άλλη εκδοχή του τσιγαριαστού που πάει στο κρασάτο. Το γνήσιο είναι χωρίς κρασί, έτσι ακριβώς όπως το πρωτοέφιαξαν οι βοσκοί στα βουνά.
Καλό βράδυ.
Γαστερόπληξ αυτό είναι σίγουρο. Κανείς δεν αντιστέκεται στην νοστιμιά του.
Καλό βράδυ.
Έλενα τώρα είδες και πόσο εύκολα φτιάχνεται, έτσι ώστε να μην περιμένεις να έρθεις στην Κρήτη για να το φας.
Καλό βράδυ.
Τέλεια παραδοσιακή συνταγή! Εύκολη και πεντανόστιμη. Ευχαριστούμε και καλό Σαββατοκύριακο!
Είναι για να μείνει κοκαλάκι σε τέτοιο φαγητό;
Απλό στην εκτέλεση αλλά πεντανόστιμο!
Γεια σου …πολυ λιγα τριγλυκεριδια με κανουν ν απεχω απο το Αρνακι ..Κια εγω τωρα τι θα κανω?Φατε ματια θα ειμαι?Καλη σας ορεξη…
Το αρνί και το κατσίκι είναι το κρέας που μαγειρεύω πολύ τακτικά.
Αυτή λοιπόν την συνταγή θα την φτιάξω την Κυριακή …έχω τραπέζι κάποιους φίλους.Θα σου στείλω φωτογραφίες.
Λίλα είναι παραδοσιακή και νόστιμη.
Ευχαριστώ.
Big mama και που να φας και την σαλτσούλα να δεις νοστιμιά.
Καλό βράδυ.
Το blog της Θεσσαλονικιάς μάλλον πρέπει να απέχεις από αυτά, μην στεναχωριέσαι όμως, ένα φαΐ είναι και αυτό…… υπάρχουν και άλλα νόστιμα φαγητά.
Καλό βράδυ.
Δήμητρα φτιάξτο σε χαμηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να ψηθεί με το δικό του το νεράκι. Θα σου γίνει πεντανόστιμο έτσι.
Περιμένω τις φωτογραφίες αν το φτιάξεις τελικά.
Καλό βράδυ.
Στις κρητικές συνταγές δεν πιάνεσαι Λίνα!
Κικί τόσα χρόνια στην Κρήτη έχω μάθει πάρα πολλά, αλλά όχι και όλα όμως!!
Φιλιά.