Πριν αρκετούς μήνες η Αμαλία από τις Συνταγές της καρδιάς μας είχε δώσει μια υπέροχη συνταγή για γλυκό καρότο.
Μετά από επικοινωνία μαζί της και λίγες διευκρινίσεις το έφτιαξα κι ιδού το αποτέλεσμα.
Να προσθέσω μόνο ότι για να έχω αρκετό σιρόπι πρόσθεσα 150 mL νερό στις αναλογίες που μας δίνει.
Με 1500γρ καθαρισμένα καρότα βγήκαν 10 βαζάκια σαν αυτό της φωτογραφίας περιεκτικότητας 250 γραμμαρίων.
Και το κυριότερο μας άρεσε πολύ ο επίσημος δοκιμαστής του σπιτιού κι αδέκαστος κριτής το βαθμολόγησε με άριστα.
Καρότο;Δεν έχω φάει ποτέ μου….πρέπει να το δοκιμάσω.
Καλημερούδια :))
Δεν έφταναν τα φρούτα τώρα έβαλές χέρι και στα λαχανικά;
Παρ’όλα αυτά φαίνεται πολύ ωραίο και μου αρέσει το καρότο σαν κουνέλι!
Interesting. Even though I am not a big glyko tou koutaliou fan I would give this a try.
Ξανθή μου,
επιτέλους βρήκες το χρόνο και το έφτιαξες;;;;
Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά και το ενέκρινε ο δοκιμαστής!!!!
Πολλά πολλά φιλιά
και καλή τύχη στο μπαζάρ σας
Και λοιπόν;E allora? ούτε κι εγώ είχα δοκιμάσει ποτέ αλλά λόγω αγάπης για το κάτι άλλο το έφτιαξα κι είναι εκπληκτικό, αν δεν σου πούνε ότι είναι καρότο δεν θα το καταλάβεις εύκολα.
Καλό σου βράδυ
Ιωάννα πρόσεξε τι λες γιατί θα χάσεις!!κι όπως λες σ’ αρέσει το καρότο!!
Φιλιά
Liz και να μη σου αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού αυτό θα σου αρέσει, όπως λέει κι η Αμαλία στην ανάρτηση της ταιριάζει πολύ ωραία και με γιαούρτι.
Για δοκίμασε είναι πολύ εύκολη η διαδικασία παρασκευής του.
Σε ευχαριστώ.
Αμαλία μου σε ευχαριστώ και πάλι για τη συνταγή σου αλλά και για τις διευκρινήσεις.
Τελικά είναι πολύ εύκολο και θα ξαναφτιάξω για το σπίτι.
Καλή επιτυχία και στο δικό σας μπαζάρ κι αν σου βρεθεί χρόνος θα σε περιμένω και στο δικό μας.
Πολλά φιλιά
Γεια στα χέρια σου! Είναι πρωτότυπο αλλά φαίνεται ενδιαφέρον! Καλή εβδομάδα!
Μου έστειλε ένα βαζάκι η Αμαλία και δοκίμασα, πραγματικά πολύ καλή η συνταγή της!
Σύντομα θα βάλω και την δική μου, είναι τελείως διαφορετική από της Αμαλίας.
Εχει που μου λέει η Μαρία πόσο καιρό ότι θέλεις να κάνεις καρότο, κι όλο κάτι τυχαίνει και βάζω κάτι άλλο.
Καλοφάγωτο το γλυκάκι!
big mama όντως είναι πρωτότυπο αλλά και πολύ καλό.
Σε ευχαριστώ!!
Έλενα σε ευχαριστώ, η συνταγή της Αμαλιας καταπληκτική, θα ξαναφτιάξω κι άλλο μόλις βρω χρόνο.
Για να δούμε και τη δική σου συνταγή.
Ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει ποτέ, αν και το έχω ακουστά! Παρόλο που φτιάχνουμε τόσα γλυκά του κουταλιού, εδώ στο Πήλιο, αυτό δεν το συνηθίζουμε. Και παρόλο που δεν είμαι και τόσο λάτρης των γλυκών του κουταλιού (αν εξαιρέσω το βύσσινο, τη φράουλα και τα ξινούτσικα εσπεριδοειδή), από περιέργεια θα το δοκίμαζα! Καλό σου βράδυ Ξανθή κι ένα ακόμη ευχαριστώ, από δω..
θέλω και εγω να γίνω ο δοκιμαστής σου Ξανθούλα, μπορώ ?? τι πρέπει να κάνω ??? χιχιχιιχχιχιιχι
μπαινει στα προσεχως απο το μπαζάρ!! της αμαλίτσας μας που εχω δοκιμάσει είναι πολύ ωραίο!!!
γεια στα χεράκια σου !!
Μαράκι δεν έχεις παρά να έρθεις τώρα σπίτι να βοηθήσεις κιόλας και βέβαια να δοκιμάσεις από όλα τα γλυκά!!
Σε ευχαριστώ πολύ!!