Τώρα τον χειμώνα η φέτα δεν τρώγεται τόσο συχνά, αλλά όταν την χρειαζόμαστε, για μένα ειδικά που είμαι μακριά από σούπερ μάρκετ, είναι δύσκολο να την έχω. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο την φτιάχνω με αυτόν τον τρόπο ώστε να υπάρχει πάντα στο σπίτι, χωρίς να τρέχω τελευταία στιγμή.
Συγχωρέστε με για τις φωτογραφίες αλλά η μηχανή μου έχει πάθει μπλακ άουτ και δεν εστιάζει σωστά με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν καλές. 🙁
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
1 κιλό φέτα σκληρή
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές του γλυκού μπούκοβο
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
ελαιόλαδο
και φυσικά βάζα
Τα υλικά αυτά είναι για ένα βάζο μεγέθους όπως στην φωτογραφία.
Σε κάθε βάζο βάζουμε αυτά τα υλικά. Αν είναι μεγαλύτερο τότε αυξάνουμε τα μυρωδικά.
Πάμε τώρα να την φτιάξουμε:
Κόβουμε την φέτα σε χοντρούς κύβους.
Την τοποθετούμε μέσα στα βάζα, ενώ ρίχνουμε και όλα τα μυρωδικά μαζί.
Γεμίζουμε με λάδι τα βάζα να σκεπαστεί η φέτα και κλείνουμε καλά.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 7 μέρες μέχρι να πάρουν όλες τις γεύσεις.
Μετά την απολαμβάνετε με όσπρια ή ότι άλλο σας αρέσει.
Η φέτα μπορεί να κρατηθεί γα μήνες μέσα στο ψυγείο.
Και κάτι ακόμα:
Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε φύλλα δάφνης, θυμάρι ή ότι άλλο σας αρέσει. Είναι και θέμα γούστου.
Εξαιρετική πρόταση Λινάκι 🙂
Το είχα δει πριν από καιρό κι όλο έλεγα να το κάνω κι όλο το ανέβαλα!! Τώρα όμως που είδα τη διαδικασία όπως την περιγράφεις, ζήλεψα!!
Θα τη βαφτίσω σήμερα κιόλας.
Φιλιά
Καλή σου μέρα
Πολύ ωραίο ορεκτικό φαίνεται! Και έξυπνη ιδέα! Μα μόνο 7 μέρες κρατάει!; Τόσο κρατάει και χωρίς το λάδι! Και δεν είναι κρίμα να πετάξουμε τόσο λάδι!;
Εγώ αυτή τη φέτα την έφαγα και τώρα ετοιμάζομαι να τη φτιάξω.
Μαρίνα κάτι δεν κατάλαβες καλά, αλλά ας αφήσω τη Λίνα να σου δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Εμείς την φέτα την τρώμε με τα κουτάλια και ποτέ δεν μένει για να χαλάσει, αλλά και μόνο που την φαντάζομαι με τα μυρωδικά τρελλαίνομαι! Το λαδάκι, να πω αν μου επιτρέπετε, δεν το πετάμε ποτέ. Το βάζουμε όπως είναι αρωματισμένο σε σαλάτες ή το βάζουμε σε ψωμάκι το οποίο ψήνουμε!
Πολύ καλή η πρότασή σου πραγματικά!
Ηθελα όμως κι εγώ να ρωτήσω, σε περίπτωση που (λέμε τώρα) ξεχαστεί πάνω από 7 μέρες, τι γίνεται??
Πες δηλαδή ότιφτιάχνουμε μπόλικα βάζα και δεν προλαβαίνει να καταναλωθεί, θα πεταχτεί μετά τις 7 μέρες??
Καλό απόγευμα!
σούπερ πρόταση, την άνοιξη είχα αναρτήσει και εγώ μια παρόμοια συνταγή για φέτα στο λάδι,
αλλά όταν βρω καλή σκληρή βαρελίσια φέτα, αν και πάντοτε έχω γάρο ειδικό για γαλακτοκομικά στο σπίτι, διαπίστωσα ότι όταν την αφήσω σε σκέτο έξτρα παρθένο λαδάκι, διατηρείται καλύτερα.
άλλες φέτες του εμπορίου, διαπίστωσα ότι δεν μπορούν να κρατηθούν, πάνω από 15-20 μέρες οι λίγο καλύτερα ωριμασμένες όχι πάνω από 2 μήνες, συνήθως δεν είναι σωστά ωριμασμένο το τυρί, και μαλακώνει δραματικά. εγώ προμηθεύομαι φέτα από παραγωγό, είναι ιδιαίτερα σκληρή και κρατάει καλύτερα, αν είναι και βαρελίσια κρατάει πολλούς μήνες.
καλή μας όρεξη, όχι πως μας λείπει δηλαδή!!!
φιλάκια
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ. Σε έβαλα να γίνεις και νονός όμως, δεν έχεις παράπονο.
Φιλιά, καλό βράδυ.
καθόλου κακή ιδέα!
μόνο όμως αν κρατάει περισσότερο, τόσο λίγο διατηρείται και εκτός λαδιού νομίζω…
Μαρίνα δεν κρατάει 7 μέρες, απλά θέλει 7 μέρες για να απορροφήσει η φέτα τα αρώματα από τα μυρωδικά. Συντηρήτε για μήνες μέσα στο ψυγείο.
Και το λάδι δεν το πετάμε, μπορούμε να το σουρώσουμε να το βάλουμε στο φαγητό ή όπως λέει και η Λίλα στο ψωμί ή στις σαλάτες.
Λίλα σου επιτρέπετε να πεις ότι θέλεις και έχεις απόλυτο δίκιο για το λάδι. Και εγώ έτσι το χρησιμοποιώ. Δεν το πετάμε ποτέ.
ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΔΙΑΤΗΡΕΊΤΑΙ ΕΚΤΌΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΌΠΩΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΆ ΤΥΡΙΑ Ή ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ?
Δεν νομίζω ότι διατηρείται εκτός ψυγείου η φέτα. Δεν θα το έκανα.
Έλενα δεν πετάμε τίποτα. Το λάδι συντηρεί την φέτα για μήνες μέσα στο ψυγείο. 7 μέρες χρειάζονται για να απορροφήσει η φέτα τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Μπορεί να καταναλωθεί και νωρίτερα αλλά δεν θα είναι τόσο γευστική.
γαστερόπληξ ναι μεν συντηρήτε έτσι όπως λες, αλλά αυτή είναι μία άλλη εκδοχή ώστε να τρώμε την φέτα λίγο πιο πικάντικη.
Μπέτυ η φέτα κρατάει για μήνες, τα αρώματα θέλει να πάρει για 7 μέρες.
Από την στιγμή που είναι στο λάδι και στο ψυγείο η φέτα δεν παθαίνει τίποτα.
Ωραία ιδέα!
Έχω δοκιμάσει τέτοια φέτα της εταιρ. ΜΥΛΕΛΙΑ. Εξαιρετικό αποτέλεσμα!
πρωτη φορα το βλεπω και… ξετρελαθηκα, φανταζομαι απο γευση σκιζει, θα το κανω αυριο κιολας, σε 7 μερες θα τα ξαναπουμε!!!!!!
Καταπληκτική ιδέα! Θα το κάνω αύριο κιόλας! Ευχαριστούμε!
Αγγελική τώρα δεν είναι ανάγκη να την αγοράζεις έτοιμη, είναι εύκολο να την φτιάξεις και με δικά σου υλικά.
Φιλιά
Καλό βράδυ.
Ελευθερία περιμένω την γνώμη σου.
Καλό βράδυ.
big mama να’ σαι καλά και εγώ ευχαριστώ.
Καλό βράδυ.
This is a nice idea! I’m glad you found the cookbook. You will have a good laugh when you read the Pasticchio and Moussaka recipes!!
cupcakes thank you very mutch.
Καλησπερα …Ειδα το προφιλ σας απο την ΑΧΤΙΔΑ και ειδα οτι εχουμε ενα κοινο στοιχειο..σπουδασαμε την ιδια ειδικοτητα…Και σεις με ωραιες λιχουδιες ..Τι θα γινει θα με παχυνεται?Καλο απογευμα…
blog της θεσσαλονικιάς καλώς όρισες.
Βασικά προσπαθούμε να σας ταξιδεύσουμε σε διάφορες γεύσεις και να ανταλλάσσουμε συνταγές με τους γείτονες μας.
Γιατί όσο ζει κανείς μαθαίνει.
Τώρα δεν πειράζει αν σας παχύνουμε και λίγο, έτσι δεν είναι;
Καλό βράδυ.
Ωραια ιδεα και για μεζε…
Βάζω το ουζάκι! Βάζεις το τυράκι;
panopti είναι τέλειο για μεζέ και ουζάκι.
Κικί εννοείτε αυτό.
Φιλιά
καλό Σαββατοκύριακο.
Θα ηθελα να ρωτησω με αυτον τον τροπο θα κρατησει για 10 μηνες? Θελω να την μεταφερω στην Κορεα
Όταν λέτε να την κρατήσετε 10 μήνες τι εννοείτε;; να την συντηρήσετε αφού την πάτε στην Κορέα;; Το ελαιόλαδο είναι ένα μέσο συντήρησης, δεν έχουμε κρατήσει για τόσο μεγάλο διάστημα κάποιο βάζο. Μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης θα επιτύχετε διατηρώντας τη σε γάρο (αλατόνερο δηλαδή)
Ήθελα να μαλακώσω και να γλυκάνω μια σκληρή και αλμυρή φέτα. Ακολούθησα τη συνταγή σας, προσθέτοντας πολύχρωμα πιπέρια και φέτες από χοντρόφλουδο σπιτικό λεμόνι. Έγινε τέλεια και την ξεκίνησα αμέσως. Ευχαριστώ για τη συνταγή.