Κοτόπουλο γιαουρτένιο

από
DSC01168


Μία πολύ απλή συνταγή με κοτόπουλο αλλά και πολύ γευστική.


Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4 άτομα είναι τα εξής:

1 κοτόπουλο 1,200γραμ.
1 κεσεδάκι γιαούρτι 250γραμ.
5 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι – πιπέρι
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο

1 σακούλα ψησίματος

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε:

Πρώτα κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Στην συνέχεια το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά.
Έπειτα μία μία μερίδα την αλείφουμε (εδώ βάζουμε χεράκι) με την μουστάρδα και έπειτα με το γιαούρτι.
Αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην σακούλα προσεχτικά όπως είναι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και κλείνουμε καλά την σακούλα. Εγώ την διπλώνω 2 φορές και την σφραγίζω με συρραπτικό. Αυτό είναι ένα κόλπο που μου έμαθε η Ξανθή και έχει πολύ καλό αποτέλεσμα.
Ψήνουμε σε αερόθερμο για 1 ώρα και είναι έτοιμο.

Το συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.

Καλή σας όρεξη.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Με μουστάρδα αλείφω πολύ τακτικά ψητά στον φούρνο.
    Με γιαούρτι δεν έχω δοκιμάσει, ωραίο πρέπει να γίνεται!
    Φιλιά καλό βράδυ!

    • Asteri
    • 16 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Μμμμμούρλια φαίνεται!

    • eleni
    • 16 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα,γιαούρτι και μουστάρδα ωραίος συνδυασμός!Σε ψητό κοτόπουλο όμως μόνο μουστάρδα,πετιμέζι έχω βάλει.
    Θα το φτιάξω την Πέμπτη,που είναι προγραμματισμένο.
    Καλό βράδυ-φιλιά!

    • eva
    • 16 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Μπράβο Λινάκι μου!
    Έγω δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο και μ αρεσε πολύ!
    Φιλάκια!

  2. Απάντηση

    Αυτή η σακούλα ψησίματος πολύ έξυπνη εφεύρεση. Το κάνει πεντανόστιμο και ζουμερό!! Τέλεια ιδέα!!
    Καλή σου μέρα!

  3. Απάντηση

    To γιαουρτάκι το μαλακώνει πολύ το κοτόπουλο και το αφήνει ζουμερό!
    Πολύ ωραία συνταγή και εύκολη…..να βάλω και λίγες πατατούλες στη σακούλα???

  4. Απάντηση

    καλα πριν λιγες μερες ειχα βρει συνταγη για κοτοπουλο με γιαουρτι αλλα στη σχαρα και ειπα οτι θα το δοκιμασω, οταν αναψουμε φωτια, αλλα μαλλον τη δικη σου θα δοκιμασουμε πρωτα, λογο φουρνου!!!!!
    αυτο με το σιραπτικο δεν το ηξερα, πολυ εξυπνο κοριτσια, ευχαριστουμε!!!

  5. Απάντηση

    Λινάκι εξαιρετικό..
    κάνει ωραία κρούστα κρατώντας τους χυμούς του κοτόπουλου και έτσι δεν στεγνώνει…και κάνει και κρίτσι κρίτσι η πετσούλα…-:))

  6. Απάντηση

    τελειο το κοτοπουλάκι, φιλάκια

  7. Απάντηση

    Λίνα μου, έχεις δίκιο, απλή συνταγή αλλά σίγουρα πολύ νόστιμη και υγιεινή!

  8. Απάντηση

    Γιαούρτι, σκόρδο, μουστάρδα! Και μόνο η μαρινάδα για αυτό το κοτόπουλο, σε κάνει να “αιστανθείς” τη πλούσια γεύση που θα έχει!
    Σλουρπ!

  9. Απάντηση

    @ Έλενα του δίνει μία διαφορετική γεύση. Δοκίμασε το μία φορά και να είσαι σίγουρη ότι θα σε πείσει.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

    @ Αστέρι σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

    @ Ελένη περιμένω εντυπώσεις αν το φτιάξεις.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

    @ Εύα μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

  10. Απάντηση

    @ Table Rouge χαίρομαι που σου άρεσε.
    Σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.

    @ Λίλα χαίρομαι που σου αρέσει αλλά για τις πατάτες δεν ξέρω, δεν έχω βάλει ποτέ μέσα και δεν έχω ιδέα αν γίνονται τραγανές. Το συγκεκριμένο όμως μπορεί να ψηθεί και εκτός σακούλας με πατάτες.
    Καλό βράδυ.

    @ Ελευθερία λόγο φούρνου είναι ακόμα πιο γευστική. Και κρατάει όλα τα ζουμάκια του.
    Καλό βράδυ.

  11. Απάντηση

    @ SpirToKouto σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

    @ Γαστερόπληξ σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.

    @ Taste Advisor χαίρομαι που σου αρέσει.
    Καλό βράδυ.

    @ Artemis Tsipi σε ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου αρέσει.
    Καλό βράδυ.

    • Vita
    • 17 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνατο γιαούρτι συνδυάζεται με πολλά κρέατα στην Κρήτη.Κι εγώ το συνηθίζω στο κοτόπουλο αλλά και στο κουνελάκι

    • RIRI
    • 17 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Μουστάρδα χρησιμοποιώ και εγώ πολύ,
    την επόμενη φορά θα βάλω και γιαουρτάκι αφού μας το προτείνης !
    Καλό βράδυ

  12. Απάντηση

    Και εγώ δεν έχω δοκιμάσει το γιαούρτι στο κοτόπουλο και δεν έχω μαγειρέψει ποτέ σε σακκούλα!!! Είμαι πολύ περίεργη για την γεύση του, θα το δοκιμάσω

  13. Απάντηση

    @ Vita έχεις δίκιο, εδώ στην Κρήτη το βάζουμε και στο κουνέλι και είναι υπέροχο.
    Καλό βράδυ.

    @ Ριρί θα σου αρέσει πολύ. Δοκίμασε το.
    Καλό βράδυ.

    • iwanna
    • 17 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο πιάτο Λίνα,θα δοκιμαστεί σύντομα!

  14. Απάντηση

    1000% θα την τιμήσω άμεσα…..

    τι καλά.. σε ευχαριστώ…

    φιλάκια!! καληνύχτα!

  15. Απάντηση

    Μανουσίνα και εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ σακούλα αλλά μια δοκιμή με έπεισε. Κάνει το φαγητό ζουμερό και νόστιμο. Δοκίμασε το και θα δεις.
    Καλημέρα.

  16. Απάντηση

    Ιωάννα σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλημέρα.

  17. Απάντηση

    Ζαχαρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ.
    Φιλάκια, καλημέρα!!!

  18. Απάντηση

    έχω δει αυτή τη σακούλα κι εδώ Ιταλία….αλλά εγώ με το γκάζι τη φοβάμαι…να το διπλώσω με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο;

  19. Απάντηση

    ΓΕΙΑ!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!
    ΦΙΛΙΑ!

  20. Απάντηση

    Και λοιπόν, δεν είναι ανάγκη να το σκεπάσεις με τίποτα, μπορείς να το βάλεις σε ένα ταψί με πατατούλες.
    Μπορείς επίσης να κάνεις την ίδια διαδικασία και με τις πατάτες και θα σου γίνει Τέλειο.
    Καλό βράδυ.

  21. Απάντηση

    georgiaxara, σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.

    • Marina
    • 18 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Εντυπωσιακή η χρήση του γιαουρτιού! Είναι κάτι που δεν το περιμένεις…Θα πειραματιστώ και εγώ…

    • eleni
    • 19 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα,το έφτιαξα χτες και το απολαύσαμε γευστικά!
    Είχε μια νοστιμότατη σάλτσα-στον άντρα μου άρεσε καλύτερα από το πετιμέζι,δε συμπαθεί τη γλυκιά γεύση στα φαγητά.
    Φιλιά-καλό Σ/Κ!

Γράψτε απάντηση στο manousina Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode