Γεύμα τις τελευταίας στιγμής. Τι κάνεις αλήθεια όταν τα παιδιά σου λένε θέλω να φάω…… Τώρα. Απλά ψάχνεσαι να κάνεις κάτι στα γρήγορα γιατί αλλιώς θα φάνε εσένα. χιχι
Έτσι και εγώ άνοιξα το ψυγείο, βρήκα αυτά που ήθελα για να τους κάνω ένα ριζότο στα γρήγορα και να μην φωνάζουν μέσα στα αυτιά μου συνέχεια.
Πάμε όμως να δούμε πως γίνετε.
Τα υλικά μας (για 2 παιδιά) είναι τα εξής:
1 φλ. τσαγιού ρύζι τύπου Αμερικής
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
3 φλ. τσαγιού νερό
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 μανιτάρι κομμένο σε φέτες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κύβο κοτόπουλου
πιπέρι
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το γυρνάμε. Στην συνέχεια βάζουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά και γυρνάμε συνέχεια για να μην κολλήσουν.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, τον μαϊντανό, το πιπέρι και αφήνουμε για περίπου 1/4 να βράσει το ρύζι.
Αν χρειαστεί και άλλο νερό, τότε προσθέτουμε από λίγο λίγο.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη.
Πολύ μου αρέσει λέμεεεεεεεε χεχε
Φιλιά
Καλό βράδυ
Ξανθή μου,μ΄αρέσει πολύυυ!
Προτιμώ αυτά τα απλά,υγιεινά γεύματα-σήμερα δοκίμασα τη μακαρονάδα της Άρτεμης.Μας άρεσε πολύ κι ας μην είχα κολοκυθάκια.
Φιλιά!
Τέλειο ριζότο!!
Μπράβο βρε Ξανθή μου μου έδωσες ιδέα για το αυριανό μου φαγάκι!
Φιλάκιααα!
Λίνα πολύ απλό και όμορφο το ριζότο σου!
και γρήγορο………..
Από την εισαγωγή κατάλαβα ότι αυτό είναι “Λίνα” :))
Πολύ νόστιμο !!!!!!!
Παίρνω το πιρουνάκι μου κι έρχομαι!! Πεινάω … !!!!
Φιλιά
Καλημέρα
το ρυζάκι το αγαπάμε όπως κι αν είναι μαγειρεμένο!!!
κι αυτό έχει και πολλά καλούδια!!!
Φιλενάδα καλημέρα!!Με το ριζότο σου σήμερα έφτιαξε η διάθεση μου, μη προσέχοντας η Ελένη κι Εύα ότι είναι δική σου η συνταγή!!
Αχ κορίτσια τι ωραία που θα ήταν να είχα δυο μικρά παιδιά να ζητάνε να φάνε άμεσα!!θα ήμουν και κάμποσα χρόνια πιο μικρή όπως είναι η Λίνα μας και ίσως θα είχα και λιγότερες έννοιες γενικώς γιατί όλα τα μέλη της οικογένειας γενικώς θα ήταν πιο μικρά!! Ξέρεις εσύ Λίνα.
Φιλιά σε όλους!!
Καλημέρες…
Εγώ σήμερα έχω κάνει το αντίστροφο (λόγω κρυολογήματος) μανιταρόσουπα με καροτάκια και φρέσκο τζίντζερ και λίγο ρυζάκι για το δέσιμο!
Αλλά και μια τέτοια μεριδούλα πολύ ωραία θα ήταν Λίνα μου.
λοιπόν,αυτό μ’αρέσει πολύ στη μπλογκόσφαιρα…
εκεί που σπαζοκεφαλιάζεις τί θα μαγειρέψεις σήμερα,μιά ματιά και…καθάρισες…
να σαι καλά…καλημέρες..-:))
Αγαπάμε το ριζότο;;; ΝΑΙ!!!!
Νόστιμο και γρήγορο, μπράβο Λίνα
Λίνα μου,
Νοστιμότατο και μυρωδάτο!
Λινάκι υπέροχο το ριζότο σου, ελπίζω να μην έχουν παράπονο τα παιδάκια σου, τα δικά μου δεν θα είχαν κανένα πάντως!!
Φιλιά!
Λίνα, μπράβο για τη συνταγή, φαίνεται πολύ νόστιμη. Νομίζω όμως ότι έβαλες λάθος όνομα. Το ριζότο είναι ένα φαγητό που γίνεται με συγκεκριμένους τύπους ρυζιού(arborio, carnaroli κ.α.). Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες στον τρόπο που μαγειρεύεται, π.χ. το υγρό δεν το ρίχνουμε όλο μαζί. Δεν έχω κάνει ποτέ ριζότο, γι’ αυτό θα έλεγα καλύτερα να ρωτήσεις και κάποιον που ξέρει καλύτερα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να αλλάξεις τίτλο.
Ωραίο φαγητό! Και με υλικά που συνήθως έχω, αν εξαιρέσουμε το μπέικον…Θα το φτιάξω σίγουρα κάποια στιγμή!
τι μου κάνεις βρε Λινακι και είναι δύσκολη ωρα ! είμαι ακόμη στο γραφείο και εσύ μου βάζεις το υπέροχο ριζότο μες την μύτη μου !!!!!!
γεια στα χεράκια σου και καλό απόγευμα
ego exo apoksiramena apo to camp!!! tha balo apoksiramena manitarakia! teleio fagito!
Ωραίο και μυρωδάτο. Καλό βράδυ!
Αστέρι σε ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά.
Ελένη και Εύα σας ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ.
Ιωάννα μου, να’ σαι καλά σε ευχαριστώ πολύ.
Φιλιά.
Γιώργο μου ελπίζω να έχεις μεγάλο πιρούνι!!! Ο μικρός εμένα ήρθε με την πιρούνα που ανακατεύω τα μακαρόνια.χαχα
Λίγο δύσκολο να φάει με αυτή και μέχρι να τον ψήσω ίδρωσα.
Φιλιά.
Καλό βράδυ.
γεστερόπληξ σε ευχαριστώ πολύ. Όλοι αγαπάμε πολύ το ρύζι πιστεύω.
Καλό βράδυ.
Μου αρέσει που γράφεις : υλικά για 2 παιδιά (χιχι)
Αγαπημένο ρυζάκι σε μικρούς και μεγάλους κι ετσι είναι ακόμα πιο νόστιμο
Φιλιά
Ξανθή μου ξέρω τι λες!! Την υγειά τους να έχουν και αυτά, αλλά και εμείς και όλα καλά.
Φιλιά.
Πηνελόπη μου και αυτό άμα το φας ζεστό και λίγο ζουμερό να μην έχει πιει τελείως το νερό του, είναι ότι πρέπει.
Περαστικά σου κορίτσι μου.
Φιλιά.
Καλό βράδυ.
Σπιρτόκουτο θα συμφωνήσω μαζί σου. Η μπλοκόσφαιρα με έχει σώσει και εμένα πολλές φορές.
Να’ σαι καλά και εσύ.
Φιλιά.
Καλό βράδυ.
Μανουσίνα σε ευχαριστώ πολύ.
Να’ σαι καλά.
καλό βράδυ.
Taste Advisor σε ευχαριστώ πολύ.
Καλό βράδυ.
Έλενα ευτυχώς δεν έχουν ούτε και εμένα. χαχα
Φιλάκια.
Καλό βράδυ.
Ανώνυμε/η από σεφ που έχω δει τηλεοπτικά βέβαια, το νερό το ρίχνουν όλο μαζί. Το ρύζι το βάζουν πάντα πριν το νερό και γενικώς κάνουν την ίδια διαδικασία. Όσο αφορά το ρύζι νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από τον καθένα από εμάς, πιο του αρέσει περισσότερο.
Σε ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο και θα το ψάξω και αλλού να το ξαναδώ.
Καλό βράδυ.
Ανεράιδα το συγκεκριμένο ριζότο γίνεται με ότι έχουμε στο ψυγείο, τόσο απλά.
Φιλιά.
Καλό βράδυ.
Μαράκι μου μόλις γυρίσεις ξέρεις τι θα φτιάξεις έτσι!! Σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμο.
Φιλάκια.
donKey and the carrot θα σου γίνει ακόμα πιο νόστιμο πιστεύω με τα αποξηραμένα μανιτάρια.
καλό βράδυ.
big mama σε ευχαριστώ πολύ. Να’ σαι καλά.
Καλό βράδυ.
Marion 2 παιδιά δεν τρώνε το ίδιο με δύο μεγάλους. Εγώ πχ θα ήθελα να φάω και τις δύο μερίδες μαζί. χαχα
Να’ σαι καλά.
Φιλιά.