share

“Κύβοι” λαχανικών – “Κύβοι” μανιταριών – “Κύβοι” για ψαρόσουπα.

από
cats

                                      

Είμαι και πάλι εδώ μετά από μεγάλη απουσία γραφής, για λόγους πέρα από τη θέληση μου, δεν έλειψα όμως ποτέ από τη γειτονιά παρακολουθούσα όλη τη δραστηριότητα  σας, είδα ότι νέοι φίλοι έχουν μπει στο χώρο κι αυτό είναι πολύ καλό.
Σε όλο αυτό το διάστημα μαγείρευα δικές μου ιδέες αλλά και κάποιες δικές σας και ήρθε η ώρα να σας γράψω τώρα τις δικές μου.
Κι αφού επέστρεψα θα τα ξαναπούμε σύντομα!!!!
Με την ευκαιρία του επερχόμενου χειμώνα και καθότι λάτρεις της σούπας είπαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε δικούς μας “κύβους”. Ξεκινήσαμε με των λαχανικών και βγήκε υπέροχη.
Συνεχίσαμε με των μανιταριών (που αρέσει πολύ της κόρης μου) και αυτοί πολύ καλοί.
Τέλος φτάσαμε και στων ψαριών.
Όλοι οι “κύβοι” είναι για σούπα της τελευταίας στιγμής και όχι μόνο.

Υλικά για τους κύβους λαχανικών:
3 καρότα
1 ματσάκι σέλερι
1 κρεμμύδι μικρό
3 πατάτες μέτριες
3-4 κολοκυθάκια
10 μανιτάρια
3 ντομάτες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι
(Στα υλικά μπορείτε να παίξετε σύμφωνα με τα γούστα σας)

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα. Δεν χρειάζονται κόψιμο τα βάζουμε όπως είναι. Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό περίπου την μισή κατσαρόλα γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν αρκετό νερό, το λάδι και αλάτι.  Βράζουμε μέχρι να λιώσουν και να πιούν τα νερά τους. Αφήνουμε μόνο λίγο υγρό για να μπορέσουμε μετά να τα αλέσουμε.
Αλέθουμε στο μούλτι και κάνουμε μία πάστα. Σαν την σούπα την βελουτέ αλλά πιο σφιχτή.

Υλικά για τους κύβους μανιταριών:  
1 κιλό μανιτάρια
2 πατάτες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες ή στα τέσσερα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Στην συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση, γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν τα δικά τους. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά της. Στην συνέχεια την περνάμε από το μούλτι αλλά δεν την πολτοποιούμε τελείως έτσι ώστε να έχει και μικρά κομματάκια και να είναι πιο νόστιμη.

Υλικά για τους κύβους ψαρόσουπας:
Εδώ δεν έχει υλικά χωριστά, όταν φτιάξετε ψαρόσουπα, κρατήστε λίγο από όλα, καθαρίστε το ψάρι και πολτοποιήστε τα στο μούλτι αλλά όχι τελείως και την επόμενη φορά που θα φτιάξετε θα είναι ακριβώς η ίδια. (Εγώ κατά λάθος την πολτοποίησα τελείως, αλλά και πάλι ήταν νόστιμη).

Όλοι οι “κύβοι”  αποθηκεύονται σε πλαστικά μπολάκια με καπάκι των 120-150 γραμμαρίων και

φυλλάσονται στην κατάψυξη.
Όταν θέλουμε  να τους χρησιμοποιήσουμε βγάζουμε από την κατάψυξη και τοποθετούμε σε μπολ με ζεστό νερό διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο να αδειάσει το περιεχόμενο.
Ένας κύβος 120γρ. αναλογεί σε 300-400ml νερό. Σε σχέση με το αλάτι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε δοκιμάζοντας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Ελπίζω να σας αρέσουν.

Καλή εβδομάδα.

Κατηγορίες
    • Amelie
    • 28 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Πολύ χρήσιμη παρασκευή την οποία θα αξιοποιήσω άμεσα!

  1. Απάντηση

    Πολύ χρήσιμη ανάρτηση! Καλώς ήρθες και πάλι!

    • peps
    • 28 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Μπράβο! πολύ ωραία ιδέα!!

  2. Απάντηση

    πολυυυυ χρησιμη αναρτηση!!!σε ευχαριστουμε πολυ που την μοιραστηκες μαζι σας Καλη εβδομαδααααα!

  3. Απάντηση

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    • Martha
    • 28 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Μόλις βρω λίγο χρόνο θα σηκώσω μανίκια και θα αποθηκεύσω υλικό στην κατάψυξη Ξανθή μου! Πολύ καλοί!

  4. Απάντηση

    Καλώς την Λίνα!!
    Ενδιαφέρουσα και χρήσιμη η ανάρτησή σου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    • kiki
    • 28 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Καλώς τη Λίνα! Γύρισες δυναμικά! Ευχαριστούμε για την ιδέα!

  5. Απάντηση

    Πολύ ωραία ιδέα!!!!

  6. Απάντηση

    Εξαιρετικά χρήσιμη και πολύ ΄΄νοικοκυρεμένη΄΄ ανάρτηση,αν μου επιτρέπεις την έκφραση, Ξανθή.Θα κάνω οπωσδήποτε τους κύβους λαχανικών ,αφού η επιπλέον νοστιμιά στα φαγητά μας ειδικά όταν είναι και χειροποίητη,είναι ευπρόσδεκτη!
    Καλό σου βράδυ!!!!

  7. Απάντηση

    Ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Λίνα μου, μήπως ξέρεις σε μια κατάψυξη πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν? Χαίρομαι που γύρισες!
    Πολλά φιλάκια

    *Συγνώμη πιο πάνω σας μπέρδεψα με την Ξανθή και τώρα που το κατάλαβα… διόρθωσα το σχόλιο 🙂

  8. Απάντηση

    Καλημέρα!!!!
    Χαίρομαι που σας άρεσε σαν ιδέα και σας ευχαριστώ πολύ όλους.
    Αγγελική μου κακώς άλλαξες το σχόλιο, δεν πειράζει και αν μας μπερδεύεται.
    Τώρα για το πόσο μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη: 6 μήνες μπορούν να διατηρηθούν, αλλά καλό είναι να μην τους κρατάμε για πάνω από 4 μήνες. Εγώ προσωπικά φτιάχνω μικρές ποσότητες και τις ανανεώνω σχεδόν κάθε 1 με 1 1/2 μήνα.

  9. Απάντηση

    Καλά τι φοβερή ιδέα!
    Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να φτιάξω σπιτικούς κύβους!
    Μπράβο σου Ξανθή μου 🙂
    Φιλιά!

    • mookies
    • 29 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Πολύ καλή ιδέα, σου λύνει τα χέρια για γρήγορα γεύματα.

  10. Απάντηση

    Πολύ ωραία η ιδέα με τα μανιτάρια Ξανθή!
    Φυσικά και οι υπόλοιπες εξαιρετικές…αλλά με τα μανιτάρια έχω μια αδυναμία…
    Πολλά φιλάκια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode