Λεμονάδα σπιτική

Ένα δροσερό σπιτικό αναψυκτικό!!

 

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο χυμό λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
330 γραμ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη να πάρουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.

Στύβουμε τα λεμόνια και τα σουρώνουμε.

Όταν κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε σε γυάλινο καθαρό μπουκάλι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Αραιώνετε ένα μέρος της λεμονάδας με 2 ή τρία μέρη νερού και έχουμε ένα σπιτικό δροσερό αναψυκτικό.

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Ειρήνη λέει:

    Καλημέρα!
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε δοκιμάσει με τον ίδιο τρόπο να κάνετε πορτοκαλάδα και μανταρινάδα. Επίσης θα μπορούσατε να ου πείτε πόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε στο ψυγείο τη λεμονάδα ; Σας ευχαριστούμε για τις τόσο όμορφες και αξιόπιστες συνταγές…έχω δοκιμάσει αρκετές και πάντα είχα επιτυχία .Πριν από αρκετά χρόνια είχα φτιάξει το ψωμί του γάμου , για συγγενικό πρόσωπο, που εντυπωσίασε τους πάντες τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση. Καλή και ευλογημένη χρονιά!

    • Ο/Η Ξανθή λέει:

      Καλημέρα σας, έχω φτιάξει με πορτοκάλια με λιγότερη όμως ζάχαρη γιατί τα πορτοκάλια είναι πιο γλυκά από τα λεμόνια.
      Μπορείτε να βάλετε 3 μέρη χυμό πορτοκαλιού και 2 μέρη ζάχαρη. Τον έχω διατηρήσει στο ψυγείο σε αποστειρωμένο όμως μπουκάλι αρκετούς μήνες πριν ανοιχτεί και για 2-3 εβδομάδες μετά το άνοιγμα. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια χαρά μας να είμαστε χρήσιμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *