ΥΛΙΚΑ
10 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους (για γέμισμα)
600γρμ. κιμά ανάμεικτο χοιρινό, μοσχαρίσιο
1 ματσάκι άνιθο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι ( όχι αλοιφή)
1 φλυτζνάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
2 κύβους
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
2 αυγά
1-2 λεμόνια τον χυμό
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα κολοκύθια προσεχτικά χωρίς να σπάσουν.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά τα κρεμμύδια, τον άνιθο ψιλοκομμένο, το ρύζι, αλάτι ,πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα στρώνουμε ωραία σε μία κατσαρόλα.Προσθέτουμε νερό όχι να σκεπαστούν καλά και βάζουμε το λάδι και 2 κύβους.Ψήνονται σε περίπου 3/4 της ώρας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το ζουμί από τα κολοκύθια μέχρι να γίνει ελάχιστα αραιή κρέμα και τέλος ρίχνουμε τα αυγά κτυπημένα με το λεμόνι κοινός αυγολέμονο, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αν σε περίπτωση βγει πολύ αραιή τότε την βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει λίγο.
Σερβίρουμε τα κολοκύθια σε κάθε πιάτο χωριστά και βάζουμε με ένα κουτάλι μπεσαμέλ από πάνω.
Καλή σας όρεξη.