Είναι μία ιδιαίτερη και διαφορετική γεύση όσο αφορά το κοτόπουλο.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο σε μερίδες
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κούπα φρέσκια χοντροκομμένη ντομάτα ή κονσέρβα
1/2 κιλό ελιές πράσινες μεγάλες ή τσακιστές
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και αλατίζουμε το κοτόπουλο.
Σε ένα κατσαρολάκι ξεβράζουμε τις ελιές 2 φορές και μόλις κρυώσουν τις ξεκουκουτσιάζουμε. Για όσες δεν βαριούνται αλλιώς είναι και οι ελιές με γέμιση πιπεριάς αλλά δεν είναι το ίδιο νόστιμες.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι το οποίο μόλις κάψει βάζουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε καλά και από τις 2 μεριές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και γυρνάμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να ψηθεί και μόλις είναι έτοιμο βάζουμε τις ελιές και την ντομάτα και ψήνουμε για άλλο 1/4 και είναι έτοιμο.
Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται και άσπρο. Αντί για κόκκινο κρασί βάζουμε λευκό και αντί για ντομάτα βάζουμε λίγο βασιλικό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ