Αρνάκι με σταμναγκάθι

από
Αρνάκι με σταμναγκάθι

Είναι από τα φαγητά που σερβίρεται το Μ Σάββατο μετά την Ανάσταση.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό σταμναγκάθι
αλάτι – πιπέρι
1 αυγό
1 με 1 1/2 λεμόνι τον χυμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σταμναγκάθι. Στην συνέχεια το βράζουμε αλλά όχι πάρα πολύ να κρατάει λίγο και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά του.
Πλένουμε και αλατίζουμε το αρνί.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αρνί και το γυρνάμε μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε ελάχιστο νερό αν χρειαστεί και το αφήνουμε να ψηθεί καλά. Όταν το αρνί είναι πλέον έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το σταμναγκάθι μέσα και ξαναβάζουμε το αρνί από πάνω ενώ το αφήνουμε να βράσει το πολύ για 10 λεπτά.
Τέλος κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.

Όταν το ψήσουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία δεν θα χρειαστεί να βάλετε νερό γιατί βγάζει νερό από μόνο του και έτσι γίνετε πιο νόστιμο.
Αυτό το φαγητό γίνεται επίσης με ασκρολήμπους ή ραδίκι ή διάφορα άλλα χόρτα του βουνού.

Κατηγορίες
    • Nena
    • 31 Μαρτίου 2010
    Απάντηση

    Μμμμμμ. Πρόσφατα μου έστειλα απίστευτα άγρια και διάφορα χόρτα απ την Κρήτη για τέτοιο μαγείρεμα. Μου έστειλαν και στακοβούτυρο και στάκα. Έγινε τούρμπο από τοξίνες αλλά τέτοια νοστιμιά δεν ξανάγινε. Δεν υπάρχει! που λένε κι οι σύγχρονοι.

  1. Απάντηση

    Χαίρομαι που σου άρεσε. Είναι υπέροχα όλα αυτά και ας είναι……. και τούρμπο. ‘Άλλωστε το απαγορευμένο είναι και πιο νόστιμο.

Γράψτε απάντηση στο Λίνα Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode