Γέμιση γαλοπούλας ή κοτόπουλου

από

ΥΛΙΚΑ

200 γραμμ. κιμά
200 γραμμ. αρνίσιο συκώτι ψιλοκομμένο
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι ή αμερικάνικο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
4 φέτες του τοστ κομμένο σε κύβους (το κάνουμε κρουτόν)
βούτυρο φυτίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια και τσιγαρίζουμε ελαφρά ενώ στην συνέχεια ρίχνουμε και τον κιμά.Τον γυρνάμε καλά μέχρι να διαλυθεί .Ρίχνουμε και τα συκωτάκια και γυρνάμε πάλι καλά μέχρι να πάρουν και αυτά χρώμα.
Βάζουμε τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι .
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο φυτίνη και μόλις κάψει ρίχνουμε το ψωμί του τοστ και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει κρουτόν.
Τέλος αφού ψηθούν όλα το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα κρουτόν μέσα ανακατεύοντας προσεκτικά.

Κατηγορίες
    • Xanthi
    • 30 Νοεμβρίου 2008
    Απάντηση

    Πολύ ωραία η γέμισή σου εγώ φτιάχνω μια πιο κλασική γαλοπούλας. Αλλά για γέμιση κοτόπουλου η κόρη μου κάνει κάποια με τυριά πολύ ωραία .Αν σε ενδιαφέρει να στη γράψω

    • Line
    • 1 Δεκεμβρίου 2008
    Απάντηση

    Φυσικά και ενδιαφέρομαι. Εδώ στο σπίτι τρελαίνονται με οτιδήποτε έχει τυρί.Ειδικά ο μικρός…. πιο πολύ απ’ όλους.Σ’ ευχαριστώ.

Γράψτε απάντηση στο Line Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode