share

Εύκολη πικάντικη πίτσα

από
Πικάντικη πίτσα

Πριν αρκετό καιρό ψάχνοντας για το καλύτερο κανταΐφι προκειμένου να φτιάξω το κιουνεφέ θυμήθηκα ότι παλιότερα είχα τις καλύτερες συστάσεις για ένα εργαστήριο ζύμης, το οποίο ήταν και σχετικά κοντά στο σπίτι.

Πήγα λοιπόν και ανακάλυψα ότι εκτός από το κανταΐφι έχει εξαιρετική σφολιάτα με αληθινό βούτυρο, φύλλο πολύ καλό και κάποια άλλα προϊόντα ζύμης, όπως και διάφορα γλυκά έτοιμα που έχουν σχέση με τις ζύμες.

Επειδή εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτη σφολιάτα χαζεύοντας το ψυγείο είδα ότι έχει έτοιμες προψημένες ζύμες πίτσας.

Γνωρίζω από φίλο ειδικό, ότι αυτό είναι εφικτό μιας και ο φίλος μου ασχολείται με την παρασκευή τους και παλιότερα μου είχε χαρίσει για δοκιμή.

Πήρα και τώρα δυο για δοκιμή αλλά και για μια εύκολη λύση γεύματος.

Έτσι μια ημέρα που θα γύριζα λίγο αργά στο σπίτι φρόντισα να προετοιμάσω τα απαιτούμενα υλικά, ξεπάγωσα μια βάση πίτσας και γυρίζοντας μέσα σε πολύ λίγο χρόνο είχα έτοιμο το γεύμα μου.

Η σάλτσα που χρησιμοποίησα ήταν από δικό μου βαζάκι που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό.

Δεν γνωρίζω που αλλού πωλούνται έτοιμες ζύμες για πίτσα σαν αυτή που αγόρασα, μπορώ να πω σε όποιον ενδιαφέρεται το εργαστήριο που εγώ πήγα.

Υπάρχει και εναλλακτική πρόταση στο τέλος της συνταγής.

Εύκολη πικάντικη πίτσα

Συστατικά
  

  • 1 βάση πίτσας * 24 εκ. διαμέτρου
  • 5 – 6 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας με βασιλικό **
  • 10-12 ροδέλες πεπερόνι ή κάποιο άλλο πικάντικο αλλαντικό
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο ή μια μικρή καυτερή πιπεριά
  • 100 γρ μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους

Διαδικασία
 

  • Ξεπαγώνουμε τη ζύμη- βάση για την πίτσα
    Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα.
    Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στο κατώτερο σημείο και βάζουμε μέσα μια λαμαρίνα ή ταψί να κάψει.
  • Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής ή σε πιάτο βάζουμε τη ζύμη για να μπορέσουμε να τη μεταφέρουμε εύκολα στο φούρνο.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη σάλτσα ντομάτας βασιλικού.
    Αραδιάζουμε από πάνω τις ροδέλες από το πεπερόνι και τους κύβους της μοτσαρέλας. σκορπάμε το μπούκοβο ή ψιλοκομμένη την καυτερή πιπεριά
  • Μεταφέρουμε με προσοχή την πίτσα πάνω στην προθερμασμένη λαμαρίνα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας,
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα.

Σημειώσεις

* Εναλλακτικά φτιάχνουμε μια δική μας ζύμη ή χρησιμοποιούμε μια άλλη έτοιμη νωπή του εμπορίου, ίσως χρειαστεί λίγα λεπτά περισσότερο ψήσιμο.  
** Νομίζω ότι υπάρχουν έτοιμες σάλτσες στο εμπόριο εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε μια στο σπίτι, αν έχουμε διαθέσιμο χρόνο και υλικά.
Για μια πιο ήπια γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο αλλαντικό και να παραλείψετε το μπούκοβο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode