share

Μπακαλιάρος λεμονάτος

από
P7270020


ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο μπακαλιάρου
λάδι
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 πράσα χοντροκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
5-6 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι – πιπέρι
χυμό από 1-2 λεμόνια ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, κόβουμε, πλένουμε και ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα γυρνάμε λίγο . Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να μαραθούν.
Βάζουμε τις πατάτες σε στρώσεις και τις σκεπάζουμε με νερό,αλάτι, πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο.
Φτιάχνουμε τον χυλό δηλαδή βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι με το λεμόνι και τα διαλύουμε καλά. Μόλις ψηθεί το φαγητό μας ρίχνουμε το χυλό από πάνω και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα του.


ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ

Μετά που θα βάλουμε τις πατάτες δεν ανακατεύουμε με κουτάλα. Πιάνουμε την κατσαρόλα και την γυρνάμε σιγά-σιγά.

ΠΑΡΑΛΑΓΗ

Αντί για λεμόνι με αλεύρι μπορείτε να βάλετε 3 ντομάτες φρέσκες ή 1/2 κουτί ντοματάκια κονσέρβα

Κατηγορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode