Όπως σας είπα στο γλυκό βερίκοκο τα κουκούτσια δεν τα πετάμε θα τα φτιάξουμε λικέρ.
Είναι από τα ωραιότερα λικέρ που φτιάχνω κάθε χρόνο κι έχω ακόμη
περσινό να σας κεράσω!
Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε
Ενάμιση λίτρο κονιάκ
120 μετρημένα κουκούτσια
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Ας το φτιάξουμε
Σπάζουμε τα κουκούτσια.
Σε μεγάλο μπουκάλι ή μεγάλο βάζο βάζουμε την ψίχα με το κονιάκ και
το αφήνουμε για ένα μήνα τουλάχιστον στον ήλιο. Ανακινούμε περιοδικά το μπουκάλι.
Μετά ένα μήνα φιλτράρουμε το κονιάκ.
Το φιλτράρισμα μπορεί να γίνει με φίλτρο του καφέ ή με σουρωτήρι που θα τοποθετήσουμε επιπλέον πυκνή γάζα ή τούλι.
Φτιάχνουμε σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό κι όταν κρυώσει αναμιγνύουμε με το κονιάκ και μοιράζουμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια τα οποία θα κλείσουμε καλά.
Ο αριθμός των κουκουτσιών δεν θα πρέπει να είναι τυχαίος αλλά μετρημένα.
Στα κουκούτσια υπάρχει ουσία η οποία σε μεγάλη ποσότητα είναι επιβλαβής.
Με την παραμονή του λικέρ στον ήλιο εξουδετερώνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρήσουμε τις αναλογίες.
Περισσότερες πληροφορίες για τα λικέρ μπορείτε να δείτε εδώ.
Στην υγειά σας!!!
H μητέρα μου έφτιαχνε αυτό το λικέρ όπως και βύσσινο! Είναι πολύ αρωματικό! Μπράβο που μου το θύμισες!
den iksera oti eixes persino kai mou zitisan liker na tous fero edo otan erxomoun……
kalopioto na einai!!!
Αγγελική που βρίσκεσαι;;
Αν είσαι Ελλάδα να σου δώσω εκτός κι αν φτιάξεις μόνη σου. Αλλιώς να σου κρατήσω.
Φιλάκια
Ιωάννα δεν ήξερες δε ρώταγες;;
Αχ εξαδέλφη δεν ξέρεις ότι εδώ είμαστε λίγο απ’ όλα!!!
Άντε μην κλαίτε θα σας κρατήσω κι απ’ αυτό.
Πολύ ωραίο το λικεράκι σου. Τελικά τίποτα δεν πρέπει να πετάμε σήμερα. Μπορούμε να κάνουμε διάφορα ακόμα και με αυτά που δεν φανταζόμαστε.
Στην υγειά μας λοιπόν και του χρόνου με υγεία.
Στην υγεια σου, να εισαι καλα να φτιαξεις και του χρονου.
Λίνα ασφαλώς και δεν πετάμε τίποτα!!
Στην υγειά μας και εις υγείαν του Τεχνικού μας συμβούλου που σε λίγο πλησιάζει η μέρα της χαράς του!!!
Φιλάκια
Δημιουργία καλώς ήλθες!!
Σε ευχαριστούμε πολύ εις υγείαν και σε σένα!!!
Κοίτα να δεις που θα με κάνεις να το φτιάξω! Το ζήλεψα!!
Και του χρόνου να είσαι καλά, να τους το ξαναφτιάξεις!!
Έλενα είναι τόσο εύκολο αλλά και πολύ ιδιαίτερο αυτό το λικέρ,δοκίμασε το!!
Ξανθή,
τι κάνεις? Εμείς είμαστε όλοι καλά αλλά δεν έχω πια το τηλέφωνό σου, γιατί χάλασε το κινητό μου και θα ήθελα να μου τηλεφωνήσεις όποτε μπορείς.
Φιλιά πολλά,
Μάρη Αρετή και Εύη
Θα ηθελα να μου πεις αν μπορουμε να το φτιαξουμε με τσιπουρο. Ευχαρισυω
Αγγελική η συνταγή αυτή μου έχει δοθεί από φίλη πολλά χρόνια και πάντα την ακολουθώ με κονιάκ.
Σε βιβλίο μου δε αναφέρεται πάλι με κονιάκ.
Αν το τσίπουρο σου δεν περιέχει άλλα μυρωδικά δοκίμασε με λίγο και πες μας το αποτέλεσμα.
Μπορείς να κρατήσεις τα κουκούτσια στο ψυγείο σου για συνέχεια μετά τη δοκιμή.
Περιμένω τους πειραματισμούς σου.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη
Είμαι μια νεοφώτιστη της δημιουργίας λικέρ. Το λικέρ βερύκοκο με τη δική σας συνταγή είναι κορυφαίο. Σε όσους το χάρισα ή το πρόσφερα ενθουσιάστηκαν.
Σόνια
Έχω από το περσινό καλοκαίρι (το είχα ξεχάσει)ένα μπουκάλι κονιάκ με τα βερίκοκα. Μπορώ να κάνω τώρα το λικέρ ή να τα πετάξω;
Ευχαριστώ.
Επειδή εδώ και λίγο καιρό ασχολούμαι με τα λικερ,ήδη έχω έτοιμα λικερ καραμελα,κερασι,δυοσμο και φραουλα και ετοιμάζω τα επομενα(βυσσινο,βερίκοκο,ροδακινο,καρυδα,λεμονι,θέλω να δώσω την άποψη μου…απο τα βερίκοκα που παίρνουμε την ψίχα από το κουκουτσι,φτιάχνουμε το λικερ amaretto,ενώ από τα κουκούτσια αυτούσια παίρνουμε το λικερ βερικοκκο.είναι δύο διαφορετικά λικερ
Αγαπητή Γωγώ στο αυθεντικό Ιταλικό αμαρέτο χρησιμοποιούνται κουκούτσια πικραμύγδαλου εναλλακτικά μαζί με κουκούτσια βερίκοκου κορόμηλου ή και δαμάσκηνου μαζί με αποξηραμένα βερίκοκα.Επειδή τα κουκούτσια του βερίκοκου έχουν την ελαφρά πικράδα του πικραμύγδαλου έχει αρχίσει και στην Ελλάδα να λέγεται αμαρέτο δεν είναι αυτό όμως ακριβώς.Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.
‘εχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές για λικέρ από κουκούτσια & από φίλους, αλλά θεωρώ πως αυτή είναι μακράν η πιο πετυχημένη! Ακόμα & φίλοι μου που είναι κάπως περίεργοι με τις γεύσεις τους, θεωρούν πως είναι το καλύτερο λικέρ μου… Το κάνω 4-5 καλοκαίρια τώρα….Την αγάπησα ιδιαίτερα, γιατί το έφτιαχνε η συχωρεμένη η μαμά μου & δεν πρόλαβα να πάρω τη συνταγή λόγω σπουδών ή άλλων ασχολιών & τώρα διαπιστώνω πως γίνεται όπως τότε… Μου φέρνει γευστικές αναμνήσεις (γιατί η γεύση είναι & η αίσθηση που είναι & πιο στενά δεμένη με τη μνήμη) των ανέμελων παιδικών μας καλοκαιριών….Ευχαριστώ….