share

Βύσσινα στο μπουκάλι!!!

από
CE-92-CF-8D-CF-83-CF-83-CE-B9-CE-BD-CE-B1-2

Στην Πολωνία που πήγαμε ο κήπος του σπιτιού είχε τρεις πανέμορφες βυσσινιές φορτωμένες με βύσσινα.


Καθίσαμε κάτω από αυτές ήπιαμε το καφεδάκι μας τις απολαύσαμε τρώγοντας που και που και κανένα βυσσινάκι αν κι ακόμη εκεί ήθελαν λίγο να ωριμάσουν.
Την τελευταία μέρα πριν φύγουμε είχα σκοπό να μαζέψω μερικά!!
Μα θα μου πήτε καλά από την Πολωνία θα έφερνες εσύ βύσσινα!!
Ήμουν ικανή να το κάνω μπροστά σε αυτά που πήγα εκεί αυτό δεν θα ήταν τίποτα.
Η βροχή της τελευταίας μερας όμως, είχε μια άλλη ιδέα κι έτσι γυρίζοντας Ελλάδα μου έμενε να βρω ότι είχε πλέον απομείνει. Δεν μπορώ να πω ότι βρήκα ανάλογα των απαιτήσεων μου αλλά όλα δεν γίνονται.

Κι επανέρχομαι στην Πολωνία.
Εκεί τα βύσσινα τα βάζουν σε βάζα ή μπουκάλια και τα έχουν για όλο το χρόνο πιο πολύ για ποτό παρά για γλυκά. Μου είπαν τον τρόπο κι εγώ έφτιαξα αυτά τα λίγα που βρήκα.

Πως;;
Έπλυνα καλά τα βύσσινα τους αφαίρεσα τα κλωναράκια τους και τα άφησα σε σουρωτήρι να στεγνώσουν.
Σε μια κατσαρόλα έβαλα ένα λίτρο νερό με 3-4 κουταλιές ζάχαρη και τα άφησα να βράσουν.
Όταν κρύωσε το νερό έβαλα τα βύσσινα μέσα στα μπουκάλια που είχα πρώτα αποστειρώσει και πρόσθεσα μέχρι πάνω από το ζαχαρόνερο.
Τα έβαλα σε βαθιά κατσαρόλα με νερό που κάλυπτε τουλάχιστον τα 3/4 και τα έβρασα για 15 λεπτά.
Όσο μένουν τόσο παίρνουν ένα ωραίο χρώμα.


Θα τα ανοίξω κάποια φορά και θα πιούμε το ζουμάκι αυτό το χρωματισμένο κι αρωματισμένο από τα βύσσινα και συγχρόνως θα τρώμε και τα βύσσινα.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και τα κεράσια, λίγο αργά για φέτος βέβαια μιας και τώρα μας αποχαιρέτησαν

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • gasteroplix
    • 31 Ιουλίου 2009
    Απάντηση

    δηλαδή κομπόστα, μη σε μπερδεύει το μπουκάλι, έτσι κάνουμε τις κομπόστες.

    καλοφάγωτες και του χρόνου

    • iwanna
    • 31 Ιουλίου 2009
    Απάντηση

    To ένα μπουκάλι είπες ότι το έφτιαξες για μένα;
    Σε ευχαριστώ πολύ και για θα το πίνω το χειμώνα στην ερημιά του νησιού ,στην υγειά σου……….

  1. Απάντηση

    Γαστεροπληξ μπορεί να είναι σαν κομπόστα, άλλωστε εκεί τα βάζουν σε μεγάλα βάζα, αλλά τα έχουν πιο πολύ για ποτό συνοδεία του φρούτου.

  2. Απάντηση

    Ιωάννα ευχαρίστως να σου δώσω γιατί όχι, μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγές προϊόντων αν θέλεις!!!!
    Πολλά φιλιά

  3. Απάντηση

    Έχει κάνει ο Δημήτρης ένα ντουλ΄’απι κονσέρβες με βύσινα και κεράσια κομπόστες για τα γλυκά της χρονιάς μου.Αν είχα σπίτι με βυσινιά θα με βρίσκατε φουσκωμένη στη ρίζα του δένδρου.Τα αγαπώ περισσότερο απο τα κεράσια.

  4. Απάντηση

    Αχτίδα αν έχεις κήπο μπορείς να βάλεις μια βυσσινιά από ότι έχω ακούσει είναι εύκολο να μεγαλώσει και δεν έχει πολλές απαιτήσεις!!

  5. Απάντηση

    Aχχχ…τέσσερις είχα στο εξοχικό και δυτυχώς ξεράθηκαν μια κι’ έξω…
    ΄Εφτιαχνα το δικό μου βύσσινο. Βέβαια ο καρπός ήταν μικρότερος από του εμπορίου, αλλά είχε το γούστο της η όλη διαδικασία.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    • kiki
    • 1 Αυγούστου 2009
    Απάντηση

    Τέλεια ιδέα!

  6. Απάντηση

    Καλή ιδέα και αυτή!
    Βυσσινάδα και φρουτάκι μαζί…
    Η μαμά μου μας έκανε βυσσινάδα όπου έβαζε μέσα και βύσσινα θυμάμαι, αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς το έκανε.
    Έκανε επίσης και ένα λικεράκι με βύσσινα και μας έδινε λίγο όταν μας πονούσε η κοιλίτσα μας.
    Ώστε το κάνουν και στην Πολωνία αυτό;
    Να που και με τους Πολωνούς έχουμε κοινές συνταγές.
    Να είσαι καλά Ξανθή μου.

    Καλό μήνα!
    Φιλιάαα

  7. Απάντηση

    Πολύ καλή ιδέα. Μόλις βρω βύσσινα θα το φτιάξω. Να υπάρχουν το χειμώνα για κανένα γλυκό.

  8. Απάντηση

    Κική η ιδέα καλή τα βύσσινα μας τέλειωσαν για φέτος!!ιδιαίτερα στη Ζάκυνθο ξέρεις εσύ!!

  9. Απάντηση

    Βασιλική το λικέρ αν θέλεις μπορείς να το δεις στις αναρτήσεις μας στα ποτά.
    Η Πολωνία έχει κοινά φαγητά αλλά και έθιμα τα οποία ανακαλύπτουμε σιγά σιγά.

  10. Απάντηση

    Λίνα βιάσου αν θέλεις να βρεις τελειώνουν!!!
    Φιλάκια

  11. Απάντηση

    ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ εγώ θυμάμαι μικρές βυσσινιές στο χωριό που τώρα δεν υπάρχουν.Είχαν αυτό το μικρό καρπό που λες κι είχε ένα άρωμα αληθινό που λέει και μια φίλη.
    Πολύ θα ήθελα να αποκτήσω ένα κήπο με δικά μου δέντρα!!μπορεί όταν πάρω σύνταξη να το προσπαθήσω.
    Φιλιά και καλό μήνα και σε σένα!!

  12. Απάντηση

    Καλό μήνα!!
    Μου άρεσε η ιδέα του βυσινοποτού!!

  13. Απάντηση

    Καλό μήνα Έλενα!!!
    Εγώ που το δοκίμασα το Πάσχα στην Πολωνία ήταν εκπληκτικό!!
    Δεν πρόλαβα όμως τα βύσσινα φέτος για πιο πολλά μπουκάλια.

  14. Απάντηση

    Ε ! λοιπόν Ξανθή μου δεν είχα ξανακούσει ποτέ βύσσινο στο μπουκάλι !!!! εχω μείνει!! για πες μου πως είναι στην γεύση μετά ??

  15. Απάντηση

    Μαράκι είναι σαν να πίνεις αραιή βυσσινάδα και τα φρούτα τρώγονται με ευχαρίστηση ιδιαίτερα αν το έχεις και σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο!!
    Μπορείς να τα βάλεις και σε μεγάλα βάζα για πιο ευκολία και για περισσότερο περιεχόμενο.
    Εγώ όμως δεν βρήκα πολλά βύσσινα και μιας κι είχα τα μπουκάλια με βόλεψε ιδιαίτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode