Αντράκλα (γλιστρίδα)

από
Αντράκλα (2)

Είναι γνωστή σε όλους μας νομίζω. Το θέμα είναι ότι τον χειμώνα δεν μπορούμε να την έχουμε φρέσκια, άρα τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Θα σας πω εγώ, έτσι ώστε να μπορούμε να νοστιμίζουμε και τις χειμωνιάτικες σαλάτες μας.

Αντράκλα (2)

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τα εξής:

Αντράκλα (γλιστρίδα)
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ροδέλες για κάθε βάζο
λευκό ξύδι
αλάτι μπόλικο για το νερό που θα την ζεματίσουμε

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε:

Όταν μαζέψουμε ή αγοράσουμε την γλιστρίδα, επιτρέψτε μου να την λέω έτσι γιατί έτσι την ξέρω εγώ, την καθαρίζουμε και την πλένουμε καλά.

Αντράκλα (3)

Στην συνέχεια την ζεματάμε για ένα λεπτό σε βραστό νερό με μπόλικο αλάτι και την βγάζουμε από το νερό. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στην συνέχεια βάζουμε μία στρώση γλιστρίδα σε ένα βάζο και από πάνω μία σκελίδα σκόρδο κομμένη σε ροδέλες και αυτό γίνεται εναλλάξ μέχρι να γεμίσει το βάζο.

Αντράκλα (1)

 

Τέλος γεμίζουμε τα βάζα με το λευκό ξύδι, κλείνουμε τα καπάκια και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τον χειμώνα.

Καλή επιτυχία.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    …γλυστρίδα τουρσί πρώτη φορά βλέπω…! πολύ ωραία ιδέα, θα κάνει πιο πικάντικες τις χειμωνιάτικες πράσινες σαλάτες μας!

    • kiki
    • 12 Αυγούστου 2009
    Απάντηση

    ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!! ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!
    Τώρα; Πρέπει να βγω στη γύρα για γλυστρίδα!!! Καλοφάγωτη!

  2. Απάντηση

    MPRABO και δεν ξέρω τι να τις κάνω, πέρα από τις καλοκαιρινές σαλάτες, τόσες που φυτρώνουν κάθε χρόνο

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

  3. Απάντηση

    Betty αυτό είναι αλήθεια μπορείς να κάνεις διάφορες σαλάτες το χειμώνα με αυτή ή σκέτη με λάδι, τρώγεται και με αυτόν τον τρόπο.

  4. Απάντηση

    Κικί καιρός να βγεις στην γύρα. Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ.

  5. Απάντηση

    Φύρδην-Μίγδην τώρα βρήκες και τον τρόπο να τις αποθηκεύεις μιας και έχεις πολλές στον κήπο σου. Εμένα πάλι φέτος δεν βγήκανε πολλές στον κήπο και δεν βλέπω να κάνω αρκετή.

  6. Απάντηση

    Ελπίζω το σαββατοκύριακο που θα πάω στο χωριό να βρω σε κανένα κήπο γειτονικό, μιας κι ο δικός μας πια δεν υπάρχει, αλλιώς θα ψάξω στη λαϊκή γυρίζοντας.Φέτος και στη λαϊκή δεν μου πολυάρεσε!!

    • iwanna
    • 13 Αυγούστου 2009
    Απάντηση

    Τι να πω και γω που έχουν φυτρώσει τόσες πολλές στον κήπο μας και τις πετάμε στα πρόβατα!
    Τώρα όμως θα φτιάξω λίγες όπως περιγράφει η Λίνα.Ευχαριστώ πολύ όλους σας για αυτά που μαθαίνω.

  7. Απάντηση

    Ιωάννα η σειρά σου να φτιάξεις κάτι ώστε να μου προσφέρεις, μπας και σου δώσω καμιά μαρμελάδα γιατί εγώ όπως ξέρεις δεν έχω κήπο!!!
    Φρόντισε!!!!!!

  8. Απάντηση

    Ξανθή θα κάνεις εξόρμηση στο χωριό. Όλο και κάπου θα βρείς. Αυτή βγαίνει εν αφθονία παντού.
    Φιλιά.

  9. Απάντηση

    Ιωάννα κράτα και λίγη για σένα τώρα. Αν σου αρέσει δηλαδή. Χαίρομαι πολύ που όλοι μας σε βοηθάμε να μαθαίνεις διάφορα. Και εγώ μαθαίνω ακόμα μπαίνοντας σε όλες τις φίλες μας μην νομίζεις. Στο κάτω κάτω όσο ζούμε μαθαίνουμε. Δεν τα ξέρουμε και όλα.

    • Anonymous
    • 18 Αυγούστου 2009
    Απάντηση

    Συγχαρτήρια για το πολύ ενδιαφέρον blog σας .Μήπως ξέρετε πως φτιάχνουμε αγγουράκια κάπρης τουρσί;
    B.K.

  10. Απάντηση

    Β.Κ. ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια . Τώρα για να σου δώσουμε την συνταγή που ζητάς, μήπως μπορείς να μας πείς αν εννοείς τα αγγουράκια κάπαρης ή τα κλασικά μικρά αγγουράκια; Γιατί δεν έχω καταλάβει για ποιά μιλάς. Περιμένω απάντηση σου.

    • Σταυρος απο Κρητη
    • 8 Ιουνίου 2014
    Απάντηση

    Καλησπερα στην παρεα βρησκω πολυ ενδιαφερον αυτη την σελιδα σας ευχαρηστω για τον κοπο που κανετε ετσι ωστε να μαθενουμε και εμεις κατι παραπανω.Ετοιμα τα δυο πρωτα βαζα τουρσι με Γλιστριδα -Αντρακλα στο ψυγειο για το χειμωνα αλλα ισος και λιγο νωρητερα.Σας ευχαριστω Σταυρος απο κρητη.

  11. Απάντηση

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το φτιάξω!!!! Αυτή τη φορά η μάνα μου την ξεπάτωσε!!!! Δεν είχα στο μεταξύ ιδέα ότι τρώγεται και ότι γίνεται τουρσί!!!!!

    • Σοφία
    • 10 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    Με τον ίδιο τρόπο,δηλαδή ζεμάτισμα (ισως λίγο παραπάνω ) στρώσιμο με σκόρδο ανάμεσα και ξύδι μισό -μισό με άρμη. Ακόμη έχω τη γεύση τους στο στόμα μου!

    • ΘΩΜΑΣ ΣΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ
    • 27 Αυγούστου 2018
    Απάντηση

    στο τελος γεμισμα με σκετο ξυδι μονο ????

      • Ξανθή
      • 27 Αυγούστου 2018
      Απάντηση

      Επειδή την έχουμε ζεματίσει σε αλατόνερο στο τέλος βάζουμε μόνο ξύδι. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.

    • Athina
    • 8 Ιουλίου 2019
    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! ΑΤα αγγουράκια της κάππαρης θέλουν πρώτα ξεπίκρισμα σε αλατόνερο για μια βδομάδα. Δοκιμάζουμε και κρίνουμε…

    • Βασίλης
    • 12 Αυγούστου 2021
    Απάντηση

    Γεια σας
    Προβληματίζομαι αν θα μπορούσε να μπει στην κατάψυξη για να υπάρχει για το χειμώνα.

      • Ξανθή
      • 17 Αυγούστου 2021
      Απάντηση

      Καλημέρα σας, δεν νομίζω ότι είναι από τα λαχανικά που καταψύχονται, αν μάλιστα κάποιος τη θέλει για σαλάτα. Με τη μορφή τουρσί είναι καλύτερη όπως και το κρίταμο.

    • Eirini liotsiou
    • 30 Ιουνίου 2022
    Απάντηση

    Πολύ ωραία μπράβο σας θα ήθελα να ρωτησω εκτός ψυγείου μπορεί να μεινει ευχαριστω…

      • Ξανθή
      • 30 Ιουνίου 2022
      Απάντηση

      Επειδή δεν το έχω δοκιμάσει εκτός ψυγείου δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ. Για λίγο ίσως όχι όμως για πολλούς μήνες. Ευχαριστώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode