Μιας κι είμαστε σχεδόν έτοιμοι να αναχωρήσουμε σε λίγες μέρες για το Πήλιο αρχίσαμε να τρώμε φαγητά που θα συναντήσουμε εκεί.
Είχα δυο λουκάνικα χωριάτικα και μπόλικες πιπεριές κι έτσι επί το έργον.
Θα χρειαστούμε
Λουκάνικα 2 ας πούμε
Πιπεριές κέρατα 4 -5
1 μέτριο κρεμμύδι
Λίγο λάδι
Το χυμό από 3 ώριμες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι πάπρικα καυτερή
1/2 ποτήρι κρασί
Διαδικασία
Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το αφήνουμε να ψηθεί λίγο και να βγάλει τα λύπη του.
Σε κατσαρόλα κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγαλούτσικα κομμάτια και το βράζουμε με λίγο νερό. Προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις πιπεριές (καθαρισμένες από τα σπόρια τους) χοντροκομμένες συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Μόλις μαραθούν λίγο προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας κι αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο, χωρίς το λίπος του, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και πάπρικα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Συνεχίζουμε το βράσιμο. Μόλις έχουμε μια πολύ πηχτή σάλτσα το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας για πιο κόκκινη σάλτσα.
Επίσης στο Βόλο κάποιες νοικοκυρές προσθέτουν και κομμάτια μελιτζάνας.
Το πιάτο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό αλλά και ως κύριο.
Η συνταγή αυτή είναι μιας πολύ καλής φίλης από το Βόλο που δυστυχώς μας θωρεί από ψηλά.
Υπέροχη συνταγή το έχω φάει στο Πήλιο αν και λίγο βαρύ για μένα μα για το Δημήτρη αυτό είναι μεζεδάκι.
και ποιός δεν έχει φάει σπετζοφάι στο Πήλιο… θαυμάσιο όταν είναι καλομαγειρεμένο αν και το θεωρώ χειμωνιάτικο φαγητό… το χω συνδυάσει με μπόλικο κόκκινο κρασάκι και τζάκι…κι έξω χιόνια… ωραίες σκέψεις κάνω όταν έξω έχουμε 35C ε; χαχα…
Αχτίδα κέρασε το Δημήτρη που του αρέσει!!!
Μπέττυ πάρα πολύ ωραίες σκέψεις γιατί όχι!!!
Πάντως αν δεν είναι πολύ η ντομάτα και τα λάδια δεν είναι καθόλου βαρύ και χειμωνιάτικο, εμείς που το φάγαμε μια χαρά είμαστε κι έχουμε κι ευαίσθητο στομάχι.
Μου άνοιξες την όρεξη και μου ‘βαλες ιδέες
🙂
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Και δικό μας αγαπημένο μεζεδάκι-φαγάκι, που θέλει καλό κρασάκι και καλή παρείτσα!
Καλά να περάσεις στο Πήλιο!!
Και εγώ τον χειμώνα το φτιάχνω και είναι τέλειος μεζές.
Και όπως λέει και η Μπέτυ, κρύο… τζάκι… εμείς δεν έχουμε χιόνια εδώ, είναι Τέλειο.
Θέλω τον χειμώνα, βαρέθηκα τις ζέστες………..
Φιλιά.
Μια φορά στην Πορταριά δεν με ενθουσίασε το σπετσοφάι.Σπίτι όταν το έφτιαξα ήταν ωραιότατος μεζές. Ίσως το μαγαζί έφτιαχνε ποσότητα και κάπου έχανε την ποιότητα, όπως συνήθως γίνεται!Καλά να περάσετε!!Πολλές καλημέρες απο Ζάκυνθο…
Σπετσοφάι,το αγαπημένο φαί του γιού μου.Το φτιάχνω ανεξαρτήτως εποχής-πικάντικο βέβαια-και γίνεται ανάρπαστο.Παρεπιπτόντως τα λουκάνικα ήταν από τη τελευταία σου εξόρμηση στο χωριό;
Φιλιά από την όμορφη και δροσερή Νάξο!
ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ χαίρομαι που σας άνοιξα την όρεξη και σας έβαλα ιδέες
Πολλά φιλιά
Έλενα σε ευχαριστώ, εγώ παρόλο τη ζέστη ένα ποτηράκι το ήπια!!
Λίνα μη βιάζεσαι για χειμώνα εμείς δεν πήραμε άδεια ακόμη!!!χαχαχα
Πανόπτη καλημέρα και σε σένα, σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα τη μαζική εστίαση. Εγώ να δεις πρόβλημα που έχω που δεν μπορώ να βρω στις διακοπές να φάω κάτι της προκοπής.
Άλλο το σπιτικό φαγητό!!!
Ιωάννα κέρασε το παιδί κι από μένα!!
Τα λουκάνικα δεν είναι από το χωριό γιατί δεν μου άρεσαν ποτέ κι έτσι δεν αγοράζω από εκεί.
Είναι από την περιοχή Αμύνταιου Κοζάνης,προσφορά φίλων, μοσχαρίσια κι αληθινά που λέει κι η κόρη μου.
Just show me the bread for that lovely sauce!