Ρυζόγαλο

από
P1220038

Σήμερα Θα σας παρουσιάσω ένα γλυκό που όλοι το ξέρουμε, αλλά παραμένει πάντα στην καρδιά μας γιατί το έφτιαχνε η γιαγιά μας και η μαμάς μας. Τότε δεν υπήρχαν βέβαια και πολλά γλυκά όπως σήμερα, που τα παιδιά δεν ξέρουν πια τι να πρωτοφάνε. Γι ‘ αυτό ας ξαναθυμηθούμε και λίγο τα παλιά μας.
Στα παιδιά μου αρέσει πάρα πολύ, όπως άλλωστε άρεσε και σε εμένα στην ηλικία τους.

Πάμε τώρα να δούμε τα υλικά μας:

3/4  κούπας ρύζι νυχάκι
2 1/2 κούπες νερό
1/2 κούπα  ζάχαρη ή λίγο παραπάνω αν το θέλετε πολύ γλυκό
1 λίτρο γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ βανίλια γεμάτη
Κανέλα

Ας το φτιάξουμε τώρα:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.

Στην συνέχεια και αφού έχει ψηθεί το ρύζι ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, κάτι που γίνεται αμέσως.

Σε λίγο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα γίνει πολύ πηχτό. Αυτό γίνεται μετά κατά την διάρκεια του κρυώματος.

Τέλος το σερβίρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Ενημέρωση 28/2/2015

Σήμερα το ρυζόγαλο έγινε από την Ξανθή με φρέσκο κατσικίσιο γάλα.

Ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα (2)
Ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα

 

Διαφοροποιήθηκε ελαφρώς, δηλαδή: Αφού βράσουμε το ρύζι το προσθέτουμε στο γάλα που ήδη βράζει (90 βαθμούς μέτρηση με θερμόμετρο) αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και μετά το διαλυμένο κορν φλάουρ. Βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε σε μπολάκια.

Αν θέλουμε αρωματίζουμε επιπλέον με ξύσμα λεμονιού.

Στις φωτογραφίες βλέπετε ένα μπολάκι με κανέλα και ένα με ξύσμα λεμονιού και κομματάκια εσπεριδοειδών που έχουν κρατηθεί από πρόσφατη παρασκευή μαρμελάδας.

Ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα (1)
Ρυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα

 

Κατηγορίες
    • Λίλα
    • 24 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Αγαπημένο γλυκάκι, εμείς το χειμώνα το τρώμε και σαν πρωϊνό. Ευχαριστώ που μου το θύμισες!

  1. Απάντηση

    Ενα γλυκάκι που κρύβει μέσα του παιδικές θύμησες!
    Σερβιρισμένο με μπόλικη κανελίτσα, σε ποιον δεν αρέσει?

    • gasteroplix
    • 24 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    με μπόλικη κανέλα, βάλε γαβάθα!!!!

  2. Απάντηση

    Και βέβαια είναι μέσα στη μνήμη μας από τα μικράτα μας.
    Όταν ήμουν λοιπόν μικρή τα καλοκαίρια το έφτιαχνα μόνη μου με γάλα κατσικίσιο,πολύ τη θυμάμαι αυτή τη διαδικασία.

    • Λίνα
    • 24 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Λίλα, Έλενα, Γαστεροπληξ, Ξανθή, ευχαριστώ πολύ.
    Χαίρομαι που σας αρέσει. Με μπόλικη κανελίτσα είναι πράγματι το κάτι άλλο.

    • Νίκη
    • 24 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    μμμμμμμμ μοσχομύρισε χειμώνα και μανούλα… αχ….

    • big mama
    • 24 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Τι ωραία που μας το θύμισες. Αγαπημένο γλυκάκι απο τα παιδικά χρόνια! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο γιος μου που γενικά είναι παμφάγο, αυτό, από μικρούλι δεν μπορούσε ούτε να το δει!

  3. Απάντηση

    Aγαπημένο γλυκό και πολυ ευχάριστα τρώγεται από δω και πέρα

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    • Panoptis
    • 24 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Δεκαδες κιλα εχουν περασει απο τα παιδικα μας στοματα…οχι πως τωρα μας κομπιαζει να φαμε…

    • elen
    • 25 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ριζογαλάκι αγαπημένο!! με μπόλικη μοσχομυριστή κανελλίτσα από πάνω!!! Γειά στα χεράκια σου!!!

    • kiki
    • 25 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Πο-λυ-α-γα-πη-με-νο!!!

    • Λίνα
    • 26 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Νίκη, big mama, φύρδην-μίγδην,panoptis, έλεν και κικί
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Τελικά είναι αγαπημένο γλυκό όλων μας και ας είναι το ποιό απλό.

    • Anonymous
    • 24 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    Το γάλα το ρύχνουμε ζεστό η σε θερμοκρασία δωματίου;
    Σας ευχαριστώ πολύ,.
    Νίκος

    • Λίνα
    • 26 Φεβρουαρίου 2010
    Απάντηση

    Νίκο καλημέρα.
    Το γάλα δεν παίζει σημασία όπως και να το ρίξεις, έτσι και αλλιώς θα βράσει και θα ζεσταθεί.

Γράψτε απάντηση στο ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode