Όταν πρωτομαγείρεψα αυτό το φαγητό μου είπαν μα καλά τι έκανες πώς θα είναι;; κλπ
Εγώ όμως έχοντας εμπιστοσύνη στην πηγή της συνταγής ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα.
Αυτή τη φορά που το ξαναμαγείρεψα δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία το πιάτο, θες η πείνα μας, θες γιατί μας άρεσε πάει η φωτογραφία!!
Η συνταγή προέρχεται από το : ΑΣΤΕΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ ημερολόγιο 2004 ΕΥΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑ
Επί του πρακτέου λοιπόν.
Τα υλικά
1 χταπόδι γύρω στα 800 γραμμάρια
750 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 ½ φλιτζάνι πολτός φρέσκιας ντομάτας
1 φλιτζάνι λάδι
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει με ένα φλιτζάνι νερό.
Όταν περάσει μισή ώρα βγάζουμε το χταπόδι σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Κρατάμε το ζουμί κατά μέρος.
Σε χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το χταπόδι . Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζουμί που κρατήσαμε και αφήνουμε να βράσει.
Όταν είναι μισοβρασμένο προσθέτουμε τα φασολάκια και αφού βράσουν λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και λίγο αλάτι ,(προσοχή το χταπόδι δεν παίρνει πολύ αλάτι).
Το φαγητό θα έχει μαγειρευτεί όταν μείνει με τη σάλτσα του.
Τότε πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι.
ωραίο φαγάκι, ελληνικό και νόστιμο, οι ψαράδες της οικογένειας την συνηθίζουν τη συνταγή, όπως και με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά παντρεύουν κάθε είδους θαλασσινό
έτσι την έπαθαν και οι δικοί σου, ήταν να μη δοκιμάσουν, τώρα που ξέρουν δεν τους προλαβαίνεις
Δεν είσαι η μόνη που δεν πρόλαβε να βγάλει φωτογραφία το πιάτο. Εγώ έχω τόσες εκτελέσεις αλλά όχι το πιάτο. Τι να κάνουμε, δεν πειράζει.
Όσο για το φαγάκι σου υπέροχο. Θα το βάλω στο χειμερινό μενού, γιατί τώρα έχουν βαρεθεί τα φασολάκια, αλλά έχω από τον κήπο αρκετά στον καταψύχτη για τον χειμώνα.
Φιλάκια.
Η Αλήθεια είναι πως παραξενευτικα οταν το ειδα, αλλα χταποδι εχω και θα το δοκιμασουμε πολυ συντομα,καλο σου βραδυ Ξανθή.
γαστεροπλήξ χαίρομαι που ακούω ότι είναι συνήθεια των ψαράδων.
Εγώ στην αρχή είχα κάποιες επιφυλάξεις, αλλά η επιθυμία μου να δοκιμάζω ευτυχώς με αντάμειψε!!
Και η πηγή της συνταγής είναι εγγυημένη.
Λίνα τη μέρα που το έφτιαξα κι οι δυο τους είχαν αργήσει κι εγώ πεινούσα πολύ πλέον.Οπότε που μυαλό για φωτογραφία,έχω βέβαια μια από άλλη φορά αλλά δεν μου άρεσε τώρα.
Τυχεροί εσείς με τους κήπους έχετε τα ζαρζαβατικά σας για πάντα!!
Φιλάκια.
Νικόλα καλό βράδυ και σε σας!!Αν έχεις χταπόδι δοκίμασε και δεν θα χάσεις.
Αλήθεια έχει χταπόδι στο Βερολίνο;;
Ομολογώ ότι δεν το ήξερα αυτό το φαγάκι και ούτε θα μπορούσα να σκεφτά να “παντρέψω” το χταπόδι με φασολάκια!
Γιατί όχι όμως??
Θα το δοκιμάσω!
Καλό βράδυ!
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!
Δεν θα το φανταζόμουνα ποτέ αυτό το φαγητό! Πολύ ωραία ιδέα και θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Μπράβο!
Βλέπω Ξανθούλα ότι πρωτοτυπείς πολύ !!! δεν θα μπορούσα ποτέ μα ποτέ να φανταστώ αυτόν τον συνδιασμό!! δεν ξέρω αν θα το φτιάξω αλλά σίγουρα εαν το φτιάξει το Ελενακι θα το δοκιμάσω.
για να λες ότι είναι ωραίο ετσι θα είναι !!
φιλια πολλά
Αχ! και να μπορούσες να μου στείλεις ένα πιάτο!
Φιλιά
Έλενα αν κρίνω από τις αναρτήσεις σου είσαι δεκτική στις διαφορετικές γεύσεις και δοκιμές,οπότε περιμένω τη γνώμη σου!!!
Κική η πηγή της συνταγής είναι εγγύηση νομίζω συμφωνείς κι εσύ!!
καιρός να το δοκιμάσεις!!
big mama δοκιμάστε και περιμένω τη γνώμη σας!!
Ευχαριστώ!
Μαράκι οι πρωτοτυπίες και οι δοκιμές αδυναμία μου, έτσι έχω “καταστρέψει” την οικογένεια και δεν τρώνε πουθενά αλλού, μαζί με μένα βέβαια.
Για δοκίμασε και τα λέμε!!
Πολλά φιλιά.
Δήμητρα θα σου πω κάτι να γελάσεις.
Όταν ήμουν μικρή και στα φοιτητικά χρόνια της ξενιτιάς ο πατέρας μας μας πείραζε κι έλεγε θα σας το στείλω με το σύρμα εννοώντας το τηλεφωνικό σύρμα, ε τώρα να σου στείλω κι εσένα με το σύρμα αλλά δεν γίνεται!!
Φιλιά!!!